Sizce yeni yılın ilk sorunu ne olur

Bize sorarsanız yeni yılın ilk sorunu Bakanlar Kurulu’na “kimin başkanlık” edeceği olacak gibi görünüyor!

Dışarıya karşı her ne kadar “aramızda bir sorun yok” mesajı vermeye gayret gösterilse de iktidar partisi içinde “önemli sorunlar” yaşanmakta olduğu giderek saklanamaz hale geliyor!

İktidar partisi içindeki bu kutuplaşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taraftarları ile Başbakan Davutoğlu’nun taraftarlarınca oluşturulduğu söylenebilir!

Erdoğan taraftarları yeni yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na sıkça başkanlık edeceğini ileri sürüyor ve ilk başkanlığın da 5 Ocak’ta yapılacağını söylüyor!

Ama başta Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Arınç olmak üzere birçok isim de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ileri sürüyor!

Bu tür açıklamaların Binali Yıldırım tarafından yapılmasının doğru olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun kendi aralarında konuşarak buna karar vereceği ifade ediliyor!

Belli ki iktidar partisi içinde bu konuda ciddi bir görüş ayrılığı yaşanıyor!

Peki, görüş ayrılığı yaşanan tek konu bu mu

Hiç sanmıyoruz!

Daha su yüzüne çıkmamış pek çok anlaşmazlık konusu olduğunu tahmin ediyoruz!

Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Arınç’ın yaptıkları açıklamalar gerçekleri yansıtıyor ise Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama nasıl izah edilebilir

Yıldırım’ın böyle bir açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan habersiz yapmış olabileceği düşünülebilir mi

Yeni yılın daha ilk günlerinde yaşanacak böyle bir kriz yılın ortalarında ve sonuna doğru nasıl bir boyut kazanır

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ağırlığını kimden yana koyar

Başbakanlığa getirdiği Davutoğlu’ndan yana mı yoksa Başbakan yapamadığı için kendi başdanışmanlığına getireceği Yıldırım’dan yana mı yapar

Bütün bunlar şimdilik meçhul!

Meçhul olmayan konu ise iktidar partisi içindeki bir büyük anlaşmazlığın varlığı! Bu anlaşmazlık nasıl sonuçlanır, görmek için beklemek gerek!