BAŞLIK uzun oldu ama sanki gerekliydi de... Önce ikinci sıradan başlayalım. Çünkü benim için maçın teknik analizinden daha çok bu jest kısmı çok mutlu etti, duygulandırdı ve önem taşıyordu.

Olcay maçtan sonra, “Neden taraftarın çağrısına uyup da üçlü çekmediniz” sorusuna şöyle cevap verdi: “Konya seyircisi bu sezonun kralı. Tribünler ağzına kadar dolu. Helal olsun! Böyle bir futbolsevere karşı o üçlüyü çekemezdik...” Bravo! Beşiktaş demek ki sadece futbol şampiyonluğu değil, aynı zamanda sportmenlik yarışı da yapıyor. Ve de ne yazık ki, şu anda yanına yaklaşan bilen yok.

Gelelim maça... Beşiktaş, tepeden tırnağa tamamlanmış olarak çıktı sahaya. Ancak ne var ki iki maçta toplam on gol yiyerek hayal kırıklığı sunan Konyaspor, hafta içinde as olup da yürüyerek oynayanları kadro dışına atmış ve her bölgede basabilen, iyi de top yapan bir ekiple maça çıkmıştı. Bu yüzden de Beşiktaş’ın en büyük ve etkili özelliği olan öne doğru çabuk çıkma stratejisine taş koyulmuştu. Beşiktaş bir türlü gidemedi. Hep yerinde saydı. Boşuna ve bugüne kadar hiç görmediğimiz yan paslar, geri paslar yaparak koca bir ilk yarıda gol hariç pozisyona dahi giremedi. Buna karşılık Konyaspor, hem Beşiktaş savunmasını, hem de kaleci Tolga’yı hayli yordu. Gol de uzun bir savunma topu ile Gökhan’ın sürati ve sert vuruşu ile oldu. Sonra yine tık yoktu.

Konyaspor, oyunun başında kurduğu düzenden hiç geri adım atmayarak devam ederken, Beşiktaş kalecisi Tolga ve direk müthiş bir şutu önlediler. Sonra mı Sosa’nın Olcay’ın önüne indirdiği topa çaktığı sağ vuruş gitti ikinci gol alarak ağlara takıldı. Biliç bu maçta bana göre iyi not alamadı. Demba Ba’nın ayakta duracak hali olmamasına rağmen Cenk’in oyuna gelişi 70. dakikayı buldu. Sosa’nın değişiklik dakikası da bana göre geçti. Bu arada Beşiktaş savunmasının hamle zenginliği ve maratonu bana göre bu maçtaki en çarpıcı özellik idi. Tabii ki Veli ve sonradan suç işleyen Atiba’nın katkıları da vardı.

Gelelim penaltı ve kırmızı karta. Ben bunların üzerinde fazla durmayı sevmem ama baktım her ekranda değişik fikir var. Bence penaltı doğru karar. Hep yukarıya bakmayın, bakın bakalım aşağından Konyasporlu futbolcuya Serdar’ın bacağı takıyor mu, takmıyor mu Üstelik de arkadan... Kırmızı kart mı Hatırlar mısınız, aynı Atiba, Yunan takımı ile çok önemli Avrupa Kupası oynarken de kendini ikinci sarıdan boş yere attırmış, 2-0 önde gidilirken 2-2’ye yakalanılmış ve maçın kaybedilmesini kaleci Cenk önlemişti. Tamam mı