11 Eylül 2001 de Bush, "Haçlı seferleri başlamıştır" dedi ve Müslüman avına çıkıp Sünni, Şii ayırımı yapmadan bir buçuk milyon Müslüman ı öldürdü, öldürmeye de devam ederken hatalı da olsa biz, birbirimizle boğuşarak güç kaybına uğramayalım.

1995 yılının Nisan ayında "Komünizmin çöküşünden sonra yeni düşman İslâm dır" diyen NATO Genel Sekreteri W. Cleas ın dediğinin Afganistan da uygulanmaya koyulduğu bir zamanda birbirimizle uğraşmayalım.

06.10.2002 günü CBS televizyonunun "60 dakika" programında sevgili peygamberimiz için "Muhammet, bir teröristtir" diyen Amerikalı Jerry Falwel isimli papaz, İsa elbisesi giyerek Irak a Demokrasi bombaları yağdıran conilere dua ederken biz, birbirimizi yemeyelim.

Amerika nın emriyle İsrail in İran a ateş açmaya hazırlandığı bir günde yanlış yapsa dahi kendi insanımızla kavgalı hale düşmeyelim Bavyera da Regensburg Üniversitesi nde Eylül 2006 da hem Allah a hem Hz. Muhammed e hakaret eden Papa 16. Benedictus, iyi niyetlerle diyalog için Vatikan a gelen Müslümanları vaftiz yapmaya kalktığı bir zamanda birbirimizi onların kucağına itivermeyelim.

Saddam ın düştüğü tuzağa düşmeyelim.

Irak ta Saddam zalimi otuz yılda otuz bin gayretli Müslüman ı öldürürken hem Rusya hem Amerika tarafından destekleniyordu. Saddam zalimi, İran la savaşırken bir milyon Müslüman ölürken Avrupa ve Amerika Saddam zalimine destek veriyordu.

Bu arada Irak ta Sünni- Şii ayırımı yapılmıyordu. Saddam, hem Sünni ilim adamlarından hem Şiilerden ileri gelenlerden kendine karşı olanları öldürüyor farkına varmadan Amerika nın işgaline karşı çıkacakları tüketiyordu.

Sünni-Şii çatışması olmuyordu. Her ikisi de Saddam a karşı idiler. Ancak Saddam yandaşları olan ve Baas partisi üyeleri Saddam ı destekliyordu.

İsa elbisesi, Demokrasi bayrağıyla gelip bir buçuk milyon Müslüman ı öldüren Amerika, aynı zamanda Sünni-Şii çatışıyor havasını da vererek Müslümanların kendi aralarında ayrılığa düştüklerini yaymaya çalışıyor.

Bin iki yüz yıldır çatışmıyorlar da niçin sen geleli çatışıyorlar görüntüsü veriyorsun Demezler mi adama

Filistin, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Açe, Sudan, Türkiye, Suriye, İran, Turan ve bütün dünyadaki Müslümanlar! Kardeşinizin hatası, günahı, suçu ne olursa olsun sakın ona karşı dil veya el silahı doğrultmayın.

On yıl önce aleyhinde tek kelime kullanmadığınız, size göre hatalı olan kardeşleriniz hakkında niçin şimdi harekete geçtiniz demeyeyim, geçirildiğiniz konusunda bir düşünün.

Sizi parçalamak isteyen düşmanın oyununa gelmeyin.

Müreysi gazvesinde Sevgili peygamberimizin ordusunda Müslüman olmadığı halde Müslüman gözüken münafıklar vardı. Sevgili peygamberimiz onları biliyor fakat kimseye söylemiyordu.

Onların lideri olan Abdullah bin Übey, Sevgili peygamberimizin arkasından onu aşağılayıcı sözler söylediği Efendimize bildirildiğinde Hz. Ömer, "Boynunu vuralım ya Rasülellah" dediğinde Efendimiz "Muhammet kendi arkadaşlarını öldürüyor mu dedirtelim" demiş ve onlara karşı hiçbir cezai işlem yapmamıştır. (Bak Buhari, Sahih, hadis 3330, 4622, Müslim sahih, K. Birr ve Sıle hadis 2584).

Hatta o münafığın oğlu, Medine kapısında babasını durdurmuş ve "Allah Rasülü izin vermeden sen bu kapıdan giremezsin" diyerek bir babanın görebileceği en büyük cezayı çekmiştir. Haberi alan Sevgili peygamberimizden izin gelince şehre girebilmiştir. Münafikun suresinin sekizinci ayetinin tefsirinde bu olay çeşitli raviler tarafından anlatılır.

Bize örnek olacak tarafı, değil Müslüman olan hatalı, suçlu kardeşlerimiz, dünya insanı tarafından Müslüman bilinen, aslında Müslüman olmayan insanlar hakkında bile dikkatli olmalıyız.

Kendisinin kafir olduğunu, İslam ı en büyük düşman gördüğünü açıkça söyleyen, söylemenin ötesinde aleni olarak savaş açanlarla mücadele devam ederken "Kelime-i şehadet" getiren hiçbir insan, gurup, kabile, devlet aleyhinde tek kelime dahi söylememeye dikkat edelim. Gül gibi kelimelerimiz varken gülle gibi kelimeler kullanmayalım. Düşman bile dil kılcıyla öldürülmemeli.

Sevgili peygamberimiz yirmi üç yıllık peygamberliği döneminde şahıs ismi vererek düşmanları hakkında hakaret edici bir tek kelime kullanmamıştır.