Cumhur İttifakı, yıllardır izledikleri politikaların şimdi tam tersini yapmaya başlamış durumdalar.
Dün her ne söyledilerse bugün o sözlerin tam tersini söylüyorlar.
Ve bunun adını da “tarihi fırsat penceresi” olarak koyuyorlar.
Yıllardır kapalı tutmuş oldukları bu pencereyi şimdi açtık diye övünüyorlar.
Peki, aradan geçen yaklaşık çeyrek asırlık sürede ülke olarak neler kaybettik? Neler kaybetmedik ki!
Bu sorunun cevabını Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuyla ilgili açıklamasından birlikte okuyalım!
Karamollaoğlu, neler kaybettiğimizi şöyle sıralıyor:
“Ülkemiz terör sorunu nedeniyle yıllardır çok şey kaybetti.
Zamanımızı kaybettik.
Kardeşliğimizi kaybettik.
Evlatlarımızı kaybettik.
Huzur ve güvenliğimizi kaybettik.
Geleceğe ilişkin umutlarımızı kaybettik.”
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçen süre içinde neler kaybettiğimizi böyle sıraladıktan sonra kardeşliğimizi perçinleyecek her türlü adımın, her türlü çağrının yanında olacaklarını ama endişelerinin olduğunu söylüyor.
Duyulan endişeyi şöyle açıklıyor:
Daha dün seçim meydanlarında montaj kasetler yayınlayarak muhalefeti Kandil’den mesaj almakla suçlayan iktidarın samimiyeti konusunda endişelerimiz var.
Daha dün 6’lı masanın 7’nci ayağı diyerek tüm muhalefeti suçlayan iktidarın samimiyetinden şüphelerimiz var.
Karamollaoğlu, bu tespitlerinden sonra yeni bir çözüm sürecinin yeni bir iktidar ile mümkün olacağının altını çiziyor.
Evet, bugün tarihi fırsat penceresi diye adlandırılan adımlar yıllardır atılmadığı için milletçe çok ağır faturalar ödemek zorunda kaldık.
Milletçe bu faturaları ödemek zorunda kaldıktan sonra şimdi nasıl endişe duyulmaz? Endişelenmemek elbette mümkün değil!