Oğuzhan Asiltürk…
Erbakan Hocamızın yakın dava ve yol arkadaşlarından…
* Millî Görüş hareketinin liderlerinden.
* Önemli kararlar alan ve bunları uygulayan, iz bırakan devlet adamı.
* Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) eski Başkanı.
* Oğuzhan Bey’in, Millî Gazete’yi çok yakından takip ettiğini, zaman zaman da kritik uyarı ve tespitlerini Millî Gazete aracılığıyla kamuoyuyla paylaştığını hatırlatmak isterim.
***
Yarın, 1 Ekim 2022, Cumartesi. Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının sene-i devriyesi.
Öncelikle, Oğuzhan Asiltürk büyüğümüze, abimize Allah’tan (C.C.) rahmet diliyorum.
Bu vesile ile bazı anekdotları sizlerle de paylaşmak istiyorum
***
O Oğuzhan Asiltürk ki, IŞİD meselesinde her kafadan bir ses çıkarken yaptığı açıklamalar gündeme tam anlamıyla damga vurmuştu. Şu tespitlere bakar mısınız;
* “IŞİD, bölgede ABD ve İsrail’in desteği ile güçlendi!”
* “IŞİD’in elindeki paralar ABD’nin paraları. IŞİD, ABD’nin ve İsrail’in taşeronu. IŞİD’in elinde son sistem silahlar var. Bu silahları ABD verdi!”
* “ABD’nin Irak’ta operasyonlar için getirdiği büyük miktarda para IŞİD’in eline geçti. Bağdat’taki para Musul’a gönderildi. 420 milyon dolar nakit para. Şimdi kendileri ilan ediyorlar ‘dünyanın en zengin terör örgütü!’ diye. Sen verdin bu paraları!”
* “IŞİD’in elindeki silahlar da etrafındakilerden üstün. Kim verdi bu silahları? ABD’nin Irak’ta kullandığı silahlar.”
* “ABD, PKK’ya ve IŞİD’e destek vererek birbiri ile savaştırdı. Kim kimi aldatıyor! Bir taraftan PKK’ya destek veriliyor. Öbür taraftan IŞİD’e destek veriliyor. IŞİD’in bölgedeki işlevi biterse onu da temizleyecekler.”
IŞİD ne oldu, sahi! Nereye ışınlandı? Nasıl bir anda buharlaştı?
Bu soruların cevabını merhum Oğuzhan Asiltürk, o müthiş gelecek öngörüsüyle ve devlet adamlığı basiret/ferasetiyle yıllar öncesinden teferruatıyla vermişti.
***
O Oğuzhan Asiltürk ki, herkesin farklı görüşleri dile getirdiği Ergenekon davaları (ETÖ) konusunda, çok önemli bir çıkış yaptı ve yıllar sonra ortaya çıkacak gerçekleri ortaya koydu. Oğuzhan Bey’in şu cümlelerine dikkatinizi çekmek istiyorum:
* “Ergenekon, altını çizerek söylüyorum; Türk ordusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) içinde Amerikan karşıtlarının tasfiyesidir! Nokta ve bir de ünlem koyuyorum. Başka bir şey değildir. Çünkü aynı olaylar içinde şu anda Silahlı Kuvvetler’in içinde bir kısım insanlar var. Amerikan karşıtlarını alıp ortadan kaldırmak istiyorlar. Sebebi de Amerika’nın İran’a olası müdahalesinde orduyu kendi istedikleri hale getirmektir. Ama şerefli Türk ordusu bu oyuna gelmez diye düşünüyorum.”
BU AKŞAM ÖNEMLİ BİR PROGRAM VAR!
* Programın adı; “Oğuzhan Asiltürk’ü Anma ve Anlama Programı”. Hemen akabinde, “Oğuzhan Asiltürk'ün Ruhu İçin Kur’an Hatmi Organizasyonu.”
* Programı organize eden; Avrupa Gençlik Derneği.
* Programa konuşmacı olarak katılacak isimler şöyle: Temel Karamollaoğlu, Salih Turhan, Murat Asiltürk, Mustafa Köylü, Atik Ağdağ, Mustafa Kurdaş, İlyas Tongüç, Mustafa İriş, Lütfi Yalman, Abdulkadir Karaduman, Ramazan Yıldız, Hasan Damar, Tacettin Çetinkaya, İbrahim Titiz, Hamdi Sürücü, Yusuf Yiğitalp, Abdullah Sevim ve Abdulaziz Kıranşal.
* Program bu akşam, (30 Eylül 2022 Cuma) saat 20.00’de başlayacak.
* Program Zoom üzerinden yayınlanacak. Ama benim gönlümden geçen -şayet teknik olarak mümkün olabiliyorsa- eş zamanlı olarak bu programın TV’lerden, radyolardan da yayınlanması.
***
* Bir önemli not: Bu programın akabinde merhum Oğuzhan Asiltürk için hatim duası yapılacak. Arzu edenler, bugün akşam saat 20.00’ye kadar, https://hatim.agdavrupa.org/ sitesinden cüz alabilecek. Cüzlerin, “Oğuzhan Asiltürk'ü Anma ve Anlama Programı”na kadar okunması gerekiyor.
ASİLTÜRK İÇİN YARIN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULACAK
* 1 Ekim 2022 Cumartesi günü (yarın), saat 17.00’de, Oğuzhan Asiltürk’ün Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan kabri ziyaret edilerek, dualar okunacak.
* Aynı gün saat 18.40’ta, Hacı Bayram Veli Camii’nde Oğuzhan Asiltürk için Mevlid-i Şerif okutulacak.
BAKANLIĞI SIRASINDA “İLK”LERİ YAŞATTI!
Oğuzhan Asiltürk, gerek dava adamı ve gerekse devlet adamı olarak çok önemli icraatlara imza attı. İşte bunlardan birkaçı:
* Mesela, 1974’te, MSP- CHP koalisyon hükümetinde ilk yaptığı icraatlardan birisi, Cumhuriyet’in 50’nci yılı dolayısıyla Karaköy’e dikilen müstehcen kadın heykelini kaldırtmak oldu.
* Mesela, 1975 yılında, yine içişleri bakanı olduğu dönemde Türkiye’deki Amerikan üslerini kapattırdı, üslerdeki ABD bayrağını indirterek Türk bayrağını göndere çektirdi.
* Mesela, İçişleri Bakanlığı’nda bir büyük odanın mescid olarak açılması emrini verdi, İçişleri Bakanlığı’nın alt katı büyük bir mescid haline getirildi, burada cuma namazları kılınmaya başlandı.
* Mesela, yine İçişleri Bakanlığı döneminde, iki bin kişilik bir polis kadrosu açıldı ve komisyon başkanlığını bizzat Oğuzhan Bey yaparak imam-hatip mezunlarını ilk kez polis kadrolarına aldı.
* Mesela, Oğuzhan Asiltürk’ün İçişleri Bakanlığı döneminde, bakanlığa ulaşan ve suç kategorileri arasında yer alan ‘irticai faaliyetler’ bölümü boş, yani ‘sıfır’ olarak kayıtlara geçmeye başladı. Hemen sonrasında da ‘irticai faaliyetler’ bölümü tamamen kategorilerden kaldırıldı.
NAMAZ KILANLAR GÖZALTINA ALININCA ASİLTÜRK NE YAPTI?
Merhum Oğuzhan Asiltürk’ün İçişleri Bakanlığı dönemine ait son bir anekdot…
Asiltürk, makamında misafirlerini ağırlarken önüne bir not konur. Notta şunlar yazılıdır: “ Adana’da namaz kılanlar karakola götürüldü, gözaltına alındı…”
Bakan Asiltürk, acilen Adana valisini arar:
- “Vali bey, gözaltına alınanlar hemen bırakılsın! Emniyet müdürünü de açığa al!”
Vali, cevap vermeye çalışır:
- “Efendim, işgüzarlık yapan karakolda bir komiser. Emniyet müdürünü açığa almamız yanlış olmaz mı?”
Bakan Asiltürk, Adana valisinin inisiyatifini beklemeden Adana emniyet müdürünü teleks emriyle açığa alır!
Karakolda gözaltına alınanlar da behemehâl serbest bırakılır.
***
Merhum büyüğümüz, ağabeyimiz Oğuzhan Asiltürk’e rahmetle…

