ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve aynı zamanda Suriye’deki özel temsilcisi Tom Barrack, terör örgütü PKK’nın yan kolu konumundaki SDG’den söz ederken “Artık onların miatları doldu” diyor.
Bugün miatları doldu diyor!
Yarın bakarsınız “son kullanım tarihleri de geçti” şeklinde bir açıklama yapabilir!
Evet, ABD açısından SDG’nin miadı doldu!
Çünkü ABD bölgemizde artık başkaları ile iş tutmaya karar verdi, yani kendisine başka dostlar(!) buldu!
Dün SDG’yi dostu, müttefiki hatta iş ortağı gibi görenler bugün onları işe yaramaz kişiler olarak tanımlıyorlar.
Ve yerlerine yeni dostlar, yeni müttefikler, yeni iş ortakları koyuyorlar!
Bizim derdimiz ABD’nin yeni dostları, yeni müttefikleri yani yeni iş ortaklarını şimdiden uyarmak!
Sakın ola ki ABD’ye güvenmesinler!
Sırtlarını ABD’ye dayayarak bulundukları makam ve mevkileri koruyacaklarını sanmasınlar.
Bugün için SDG nasıl ABD açısından miadı olmuş bir oluşum ise yarın aynı şey onların da başına gelecektir.
Yani onlar da miadı dolacaklar listesindeler demektir.
ABD ile ilelebet dostluk mümkün değildir.
Çünkü bugüne kadar bunun bir örneği görülmemiştir.
ABD açısından bir miadı dolmuşlar vardır, bir de yakında miadı dolacak olanlar vardır.
Suriye’nin yeni yönetimi bu hususta son derece uyanık olmalı ve başına her an kötü bir şey gelebileceğini unutmamalıdır.
Bugün SGD nasıl satışa geldiyse yarın aynı satış kendileri için söz konusu olabilir.
Yani kuracakları yeni yönetim elbette ABD faktörünü dikkate almalı ama dünyanın sadece ABD’den ibaret olmadığı gerçeğini de aklından çıkarmamalıdır.
ABD’ye güvenerek bölgede “bağımsız bir devlet” kuracaklarını sananlar şimdi nasıl büyük bir yanılgıya düştüklerini görüyorlar.
Bağımsız bir devlet kuracağız derken şimdi selam verecek dostlarının kalmadığı bir coğrafyada yaşamaya mahkûm hale geldiler.
Kendilerine en yakın olması gereken isimler bile onlardan yaka silkiyor ve başlarına bela olduklarını söylüyorlar.
ABD ile birlikte olmanın ayı ile çuvala girmek gibi bir şey olduğunu yeni fark ediyorlar.
ABD’ye güvenerek bölgedeki herkese dirsek çevirmelerinin ve onlara karşı tavır koymalarının bedelini yalnız kalarak ödüyorlar.
Sıkılmış limon gibi bir kenara atılmak ne kadar kötü!