Haberi Yeni Şafak’ta okuduk!

Okuduğumuz habere hem güldük hem de içimizden, “Ne hallere düştüler” dedik. Şimdi o haberi sizlerle paylaşacağız.

Ama baştan söyleyelim biz Yeni Şafak’ın yalancısıyız!

Yeni Şafak yazınca haber “doğru mudur yanlış mıdır” diye bir araştırma yapma ihtiyacı duymadık. Koskoca Yeni Şafak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demediği bir şeyi dedi diye verecek hali yok ya!

Haber aynen şöyle:

“Bazı teşkilat mensuplarında seçimin mağlubuymuş gibi bir hissiyat var.

Bu psikolojiyi üzerinizden atın.

Biz seçimden birinci parti olarak çıktık.

Bir iki belediye kaybetmemiz semboliktir.

24 ilçede biz kazandık.

Yenildik havası vermeyin.”

Evet, Yeni Şafak’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’lilere böyle seslenmiş! Yani teşkilatından “seçimin mağlubuymuş” gibi bir hissiyata “kendilerini kaptırmamalarını” istemiş. İyi hoş da nasıl olacak bu iş?

Mağlup değilmiş gibi yapacaklar ama mağluplar!

Şimdi 31 Mart’ta Ankara ve İstanbul’da seçim kaybeden teşkilat mensupları kendilerini “seçimin galibi” gibi bir hissiyata kaptırsalar daha mı iyi olacak?

Yenildik havası vermeyecekler ama yenilmiş durumdalar.

Ya da “Birinci parti olarak çıktık” diye kendi kendilerini avutmaya kalkışsalar daha doğru bir şey mi yapmış olacaklar?

“Yenildik havası vermeyin” denilen insanlar başkanlıkları kaptırdıktan sonra nasıl “yenilmedik havası” verecekler!

Şayet Yeni Şafak’ın verdiği bu haber gerçekleri yansıtıyorsa Cumhurbaşkanı Erdoğan morallerini sıfırlamış olan teşkilatının sırtını birazcık sıvazlamış demektir.

Ama bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP’nin İstanbul İl Başkanı’na söyledikleri var. Yine rivayetler doğruysa Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP İstanbul İl Başkanı’na “dökülüyorsunuz” dedikten sonra bunun muhasebesinin mutlaka yapılacağını ifade etmiş.

Bir insan hem “dökülmekle” suçlanacak hem de “yenildik havası” veremeyecek! Nasıl olur böyle bir şey? “Kaybettiğimiz bir iki belediye sembolik” diyecekler ama akıllarına Ankara ve İstanbul gelecek.

Bu kayıplara makul ve mantıklı yaklaşım sembolik diyebilir mi?

Böyle bir çelişki içinde yaşayan insan ne söylediğini bilir, ne söyleneni anlar! AKP’liler öyle bir duruma düşmüş bulunuyorlar ki kolay kolay bellerini doğrultabilecek gibi görünmüyorlar.