Hasan Eroğlu…
Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı. Sevilen sayılan bir işadamı.
İnegöl’de neredeyse tanış olmayanı yok gibi. Parti ayrımı yapmadan hemen tüm İnegöllüler Hasan Eroğlu’nu gördüklerinde ya selamını alıyor ya da selam veriyor, hal hatır soruluyor. Anladığım, gözlemlediğim kadarıyla Hasan Bey Saadet Partisi ilçe başkanı olarak halkla iç içe, sahada epeyce ter dökmüş.
Eroğlu, Millî Gazete gecesi için gittiğimiz İnegöl’de, ilçeye ayak bastığımızdan ayrılıncaya kadar bizimle birlikteydi. Tıpkı Millî Gazete İnegöl Temsilcisi Uğur Şen ve diğer teşkilat mensupları gibi.
***
İkindi namazını Sani Konukoğlu Camii’nde kıldık.
Hasan Eroğlu, ilginç bir bilgi verdi;
- “Sani Konukoğlu Camii’nin bulunduğu yer eskiden sinemaydı. Caminin temelini atan ise başbakanlığı döneminde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’mız.”
***
Erbakan Hoca’mızın Sani Konukoğlu Camii’nin temelini atma töreninde ilginç de bir anekdot yaşanmış. Hasan Eroğlu anlatıyor;
- “İnegöl, 300 binlik nüfusuyla Bursa’nın hatta Türkiye’nin de en büyük ilçelerinden birisi. Özellikle mobilya alanında ihracatın merkezi. Hepsinden ötesi birçok ilin ve ilçesinin aksine göç alan bir ilçe. Bu çok önemli bir özellik.”
- “İşte İnegöl’ün bu özelliğinden yola çıkılarak, uzun yıllardır İnegöllülerin önemli bir talebi var devlet yetkililerinden; il olma istekleri. İşte bu talep, Sani Konukoğlu Camii’nin temelini atarken Başbakan Erbakan’a da iletildi. Erbakan Hoca ne dedi biliyor musunuz?”
- “Ne dedi Erbakan Hoca?”
- “Erbakan Hoca, “İnegöl inşallah 81 ya da 82 olacak” dedi. İnegöllüler bunu plaka no olarak anladı. Ama elbette şöyle bir şey de var; o dönem sanıyorum en büyük plaka no 67, yani Zonguldak. Erbakan Hocamız o zaman neden 81 ya da 82 rakamını işaret etti, hâlâ onu düşünürüz. Bu arada şu anda 81 il var. 82’inci il İnegöl olabilir mi, acaba? Erbakan Hoca’mızın bir kerameti daha mı?”
Neresinden bakarsanız bakın, ilginç bir anekdot…
İNEGÖL MİLLÎ GAZETE GECESİ’NDEN FARKLI NOTLAR...
İNEGÖL... Bursa’nın en büyük ilçelerinden biri…
Önceki gün Millî Gazete olarak İnegöl’deydik. Böyle programlardan döndükten sonra hep “Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, bize gördüklerini anlat!” denir ya, hani! Anlatayım;
* İnegöl’ün en büyük sorunu alt yapı ve üst yapı... Kiralar çok pahalı olduğu için dışardan işçi gelemiyor. Oysa bölge sanayi bölgesi ve çok sayıda işçiye ihtiyaç var.
* İnegöl deprem bölgesi. İnegöl Saadet’ten bir yetkili, “1999 depreminde şöyle ya da böyle hasarlı 4 bin binanın kullanımda olduğu konuşuluyor. Bunun tehlikelerine dikkat çekmek şart!” dedi.
* “Peki ya belediye!” dedim. “İnegöl Belediyesi maalesef alt yapı ve üst yapıyla fazla ilgilenmiyor. Cadde ve sokaklar patates tarlası gibi delik deşik. Çakır çukur. Belediyenin burada yoğunlaştığı alan festivaller, eğlence programları...”
* Saadet Partisi İnegöl ilçe teşkilatı tertemiz, ışıl ışıl, pırıl pırıl. 3 katlı, İnegöl’ün en merkezi yerinde. 3. teras katı da gençlere ayırmak istiyorlar. Tematik olarak katları bölümler halinde düzenlemişler. Farklı odalarda Erbakan Hoca’mızın tarihi cümleleri ve vurguları, Millî Görüş umdeleri ışıklı panolarla yansıtılıyor.
* Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, çevresinde sevilen, sayılan, hatırşinas bir isim. İlçe teşkilatını canlı ve diri tutmak için büyük bir gayretin içinde.
* Allegro Mobilya’nın sahibi Salih Aydın ve isimlerini tek tek sayamadığım teşkilat mensupları ile sohbet harikaydı.
* Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, İnegöl Millî Gazete gecesinde önemli konuşmalar yaptılar. Millî Gazete yazarları Siyami Akyel, Adnan Öksüz selamlama konuşmaları ile geceye katkı sundular.
* Millî Gazete gecesi programlarını sunan Harun Yapıcı, yine başarılı bir sunuma imza attı. Millî Gazete Dağıtım Koordinatörü Ferhat Aksu, programa İstanbul’dan büyük destek verdi.
MİLLÎ GAZETE, MAĞDUR VE MAZLUMLARIN YANINDA!
* İnegöl Millî Gazete gecesinde bir selamlama konuşması yaptık. Millî Gazete’nin 50. kuruluş yıl dönümünü, 50 cümleyle özetlemeye gayret ettim.
50’nci cümlem olarak şunu paylaştım;
- “Bugüne kadar Millî Gazete’yi engellemek isteyenler… Millî Gazete’yi zor duruma düşürmek için ellerinden geleni ardına koymayanlar… Olur ya bunlar da yarın, bir gün mağdur ve mazlum duruma düşerlerse, şunu bilsinler ki yanlarında destekçi olarak sadece Millî Gazete’yi bulacaklardır. Zira, Millî Gazete, mazlumdan ve mağdurdan yanadır…”
SALON DOLDU TAŞTI!
* İNEGÖL Millî Gazete gecesinde başka neler yaşandı? Buyursunlar;
* Millî Gazete İnegöl Temsilcisi Uğur Şen ve ekibi, Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nu baştan sona Millî Gazete manşetleriyle donattılar.
* Benim ‘60’ dediğim, kendisi “daha ileri” yaşta olduğunu söyleyen Ahmet Aytemür, tam bir Millî Görüş çınarı, Millî Gazete sevdalısı. Salona gelen diğer tüm değerli isimler gibi… Millî Gazete çınarlarına, günün anısına plaketler sunuldu.
* Mali Müşavir Salih Gümüş... Saadet Partisi Bursa/Nilüfer ilçe başkanlığı yaptı, uzun yıllar. Saadet Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi. Bursa Millî Gazete gecesine iştirak etmişti. Sohbet etmiştik. Geçenlerde “İnegöl Millî Gazete gecesine de geleceğim!” demişti. 50 km’lik yolu kat ederek geldi, Saadetli yöneticilerle birlikte. Yüreğine sağlık.
* Yenidevir Yayınları da İnegöl’deydi. Kitap ve dergilerin tümü gecede tükendi. İnegöllülere ayrıca teşekkürler. Yenidevir Yayınları’ndan Cengiz Korkmaz, gece için büyük emek verdi.
* İnegöl Sani Konukoğlu Konferans Salonu, Millî Gazete gecesi için gelen İnegöllü hanımefendi ve beyefendilerle dolup taştı. Ayakta kalanlar oldu.
* Son cümlem; İnegöllülere tek kelime ile “teşekkürler”. Darısı diğer il ve ilçelerin başına…

