Anadolu Ajansı, zaman zaman farklı konularda ve farklı konseptlerde kitaplar hazırlıyor. Zaman zaman bana da gönderiyorlar.
100 Yıllık Türkiye isimli kitap bu serinin sonuncusu.
Kapakta 16 fotoğraf sıralanmış; her bir satıra 4 fotoğraf ve 4 sıra olarak…
Kuşkusuz, son yüzyılın önemli dönemlerini yansıtan fotoğraflar…
Ama, bakar mısınız;
* 1980 öncesinde Başbakan Yardımcısı, Refah-Yol Hükümeti’nde Başbakan olarak, tüm Türkiye’yi fabrikalarla donatan ve bu manada ‘bir dünya lideri’ olan Erbakan Hoca bu karede yok!
* Hayatı boyunca İslam Birliği için çalışan Erbakan Hoca bu karede yok!
* “Şeftaliden başka bir şey üretemeyiz” görüşünü savunanların tersine, ağır sanayi hamlesi başlatan ve bunu ispatlayan Erbakan Hoca bu karede yok!
* MSP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde Vakıf Öğrenci Yurtlarını kurarak, Anadolu’nun zeki ama yoksul öğrencilerinin de Türkiye yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayan Erbakan Hoca bu karede nedense yok!
* Milli Görüş hareketinin kurucusu olarak Erbakan Hoca bu karede yok!
* “Önce ahlak ve maneviyat” diyen Erbakan Hoca bu karede nedense yer almıyor!
* “Evet, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” diyerek siyasette yeni bir çığır açan Erbakan Hoca bu karede yok!
* Kapitalizme ve Batıcılığa savaş açan Erbakan Hoca bu karede yok!
* Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya idealleriyle Türk siyasetine farklı bir üslup ve anlayış getiren Erbakan Hoca bu karede yok!
* ve milli değerleri savunan Erbakan Hoca bu karede yok!
* Siyonizm’le mücadelesi hep ön planda yer alan, Kudüs ve Filistin davası konusunda büyük hassasiyet gösteren, Konya’da düzenlediği Büyük Kudüs Mitingi, 12 Eylül askeri darbesi gerekçeleri arasında sayılan Erbakan Hoca nedense bu kareye konulmamış!
* Devlete ve milli değerlere son derece saygılı olan, Refah Partisi’nin kapatılması kararının ardından yaptığı konuşmada, “Bu alınmış olan karar, tarihin akışı içerisinde basit bir noktadır. Böyle bir kararın yürürlüğe girmesiyle Türkiye’de halkımızın muazzam bir bölümünün partisi olan Refah Partisi ve onun davası, bu kararlardan zerre kadar etkilenmez. Bu kararlardan bir tek sonuç çıkar, o da Refah inancının tek başına iktidarı. Bu olayın arkasından Refah Partisi davasının, camiasının çok daha büyüyüp gelişeceği kesinlikle açıktır” ifadesini kullanan büyük devlet adamı Prof. Dr. Erbakan Hoca’mız nedense bu karede yer almamış!
* “Rüşvet alan da veren de mel’undur” yazılı tabelaları belediyelerin kapısına asarak Milli Görüş belediyeciliğini literatüre sokan Erbakan Hoca nedense bu karede yok!
* Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için başından bu yana büyük bir mücadelenin içinde yer alan, halkı Ayasofya’da namaz kılmaya davet etmesi, ilk kurduğu partisinin kapatılması kararına gerekçe teşkil eden Erbakan Hoca bu karede nedense yer almıyor!
* 20 Temmuz 1974’te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren isim olan, ismi bu dönemde “Mücahit” sıfatıyla birlikte kullanılmaya başlayan Erbakan Hoca nedense bu karede yok!
* Tam bir dava adamı olan, “dava” kavramının siyasette motto olarak yerleşmesine vesile olan Erbakan Hoca bu karede acaba neden yok!
***
Şunu söylemek istiyorum; Erbakan Hoca’mızın da bu karede yer alması gerekirdi…