Cennetmekân II. Abdülhamit Han, Yahudilerin Filistin’e gidip yerleşmelerini, arazi satın almalarını engellemek için “Kırmızı Pasaport” uygulamasını başlattı. Haim Nahum, II. Abdülhamit tarafından uygulamaya sokulan bu “Kırmızı Pasaport” uygulamasından kurtulmak için birçok girişimde bulundu. İttihat ve Terakki bu uygulamaya Eylül 1913’te son verdi!

* Haim Nahum, Amerika’da iken bir dizi konferanslar verdi. Yahudi cemiyetleri, mason locaları ve büyükelçilerle toplantılar yaptı. Bu toplantılarla yeni kurulacak olan Türkiye’nin İslam’dan uzaklaştırılması gibi mevzular konuşuldu.

* Haim Nahum, emperyalist devletlere, Anadolu insanının din, dil, tarih, kültür ve beraberlik şuurunun nasıl yok edileceğini anlatan doktrinini ve stratejisini takdim etti.

* İsmet İnönü, Edirne Mebusu ve Hariciye Vekili sıfatıyla Lozan Konferansı’na baş murahhas olarak tayin edildi. İnönü, 105 kişilik müşavir, yaver ve muhafız ordusu ile gitti, Lozan’a. Bu heyetin içinde son derece ilginç bir isim daha vardı; Haim Nahum. Haim Nahum, kendini Milli Mücadele ve Ankara Hükümeti yanlısı göstererek Lozan Konferansı’nda Türk delegasyonu içerisinde müşavir olarak bulundu.

* 8 Kasım 1922’de İstanbul’dan Londra’ya hareket eden Doğu Ekspresi’nde, müşavirler bölümünde Haim Nahum yerini almıştı. Trendeki bu ilginç ismin kartvizitinde şunlar yazılıydı; “Osmanlı Yahudileri Eski Hahambaşısı, Yüksek Mühendis Mektebi Fransızca Öğretmeni.”

* Görünen görevi “Hukuk Müşavirliği” iken gerçek manada vazifesi “arabuluculuk” tu. Sekiz ay sonrasında Lozan Konferansı sona erdi, Haim Nahum Türkiye’den ayrıldı, Mısır’a yerleşti ve bu ülkenin hahambaşı oldu.

* Haim Nahum için Türkiye sayfası kapanmıştı. Amacına ulaşmıştı… Tıpkı Topal Molla gibi… Bu köşede yazmıştım, hatırlayabildiniz mi? 1920’lerin Afganistan’ında, iyi bir hatipti. Heyecanlı ve radikal çıkışlar yapıyordu. Fikirleriyle halkı kendine bağlamıştı. Sonrasında Afgan halkını birbirine kırdırdı, iç savaş çıktı. Ülkeyi terk etmek zorunda kalan Afgan Emiri Emanullah Han’ın yanına yaklaştı ve “Beni tanıdınız mı? Afganistan’daki görevim bitti ve gidiyorum…” dedi. Kendini ‘hak’ olarak gösteren, milleti birbirine düşüren aslında bir İngiliz casusuydu, Topal Molla…

HAİM NAHUM HAİNLİĞİ!

1) Türkiye’yi dininden uzaklaştıracaksınız.

2) İnsanları borca esir edeceksiniz.

3) İnsanları aç bırakacaksınız.

4) İnsanları işsiz bırakacaksınız.

5) Irk, tarikat, mezhep, siyasi görüş ayrılıkları oluşturup tahrik edecek ve Türkiye’yi böleceksiniz.

6) Böldüğünüz parçaları birbiriyle çarpıştıracaksınız.

7) Parçalanmış, yumuşatılmış lokmaları Siyonizm’in emrine vereceksiniz.

Yukarıdaki maddeler, ‘Haim Nahum Doktrini’nin ilkeleri... Peki, Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın konuşmalarında sık sık hatırlattığı Haim Nahum kimdir?

* Haim Nahum, Manisa’da 1873 yılında dünyaya geldi.

* İbranice ve Arapça dillerini genç yaşta büyükbabasıyla gittiği Filistin’de öğrendi.

* Fransa’ya giderek, Paris Ruhani Okulu’nda eğitim aldı. Burada bulunduğu dönemde Jön Türkler grubunda yer aldı.

* 1897’de İstanbul’a döndü. Ülkeye döndüğünde arzusu İstanbul’da İslam hukuku ve diplomatlık alanında eğitim görmek istedi.

* 1897’de haham tayin edilmeden önce 1895’te Teoloji Yüksek Okulu’ndan; 1896’da ise yaşayan Doğu dillerinden edebi Arapça ve Farsça bölümlerinden diploma almayı başardı. Aynı yıllarda Paris’teki Yahudi okullarında ders verdi.

* Okullarda öğretmenlik yapmaya başladı. 1908 yılında da II. Meşrutiyet’in ilanıyla görevinden istifa etti. Ardından Moşe Levi’nin yerine hahambaşı seçildi.

* 1919-1926 yılları arasında da Kahire başhahamı olarak görev yaptı. 1923’te de Türk heyetinde yer alarak Lozan Barış Konferansı’na katıldı.

Mısır toplumu tarihi üzerine de çalışmalar yapan Haim Nahum 1960 yılında Kahire’de hayatını kaybetti.

***

Şöyle bir çevrenize bakın;

* İnsanlar gittikçe fakirleşiyor mu?

* İnsanlar borca batı(rılı)yor mu?

* İşsizlik gittikçe artıyor mu?

*Fitne ve ayrılık tohumları ekiliyor mu?

* İnsanlar dinlerinden gittikçe uzaklaşıyor mu?

İyi niyetle ve samimiyetle, “Aman dikkat!” diyoruz...

Erbakan Hoca’nın, Haim Nahum’un karanlık plan ve projelerini ortaya çıkardığı, yorulmadan bıkmadan usanmadan anlattığı yıllarda, kimileri de müstehzi bir eda içindeydi…

Merak ediyorum; bunlar koltuklarında hâlen rahat oturabiliyor mu, acaba! Acaba?

ERBAKAN HOCA O PLANI İFŞA ETTİ!

Erbakan hoca, yıllar önce Türkiye- İsrail ilişkilerine yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Hahamlar heyetinin taktiği ‘yumuşak lokma’ metodudur. Bu taktik, Türkiye'yi işsiz bırakacağız, aç bırakacağız, borca esir edeceğiz, dininden uzaklaştıracağız, böleceğiz. Büyük İsrail'e vilayet yapacağız. 7 maddelik Haim Nahum Doktrini budur. Bu plan, yumuşak lokma metodu ile ‘Türkiye'yi yutalım’dır. Siyonizm dünya hâkimiyetini kurmak için mutlaka Türkiye'yi ortadan kaldırma niyetindedir.”

TEK AMAÇLARI BÜYÜK İSRAİL’İ KURMAK!

Erbakan Hoca, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan yıllarca Siyonizm’in hedefini şu cümlelerle anlattı:

* “5760 yıldan beri kabalaya inanarak çalıştıklarını söylüyorlar. Dünyanın para kontrolü Yahudilerin elinde. ‘Para ve insan kontrolü elimizde iken elbette dünya hâkimiyetini kuracağız’ diyorlar. Hatta Hıristiyanlığı değiştirip, Protestanlığı kurdular. Amerika’da Evangelist tarikatını kurdular.”

* “Hıristiyanları böyle kandırmışlar. Müslümanlara gelince… Asıl problem olan onlar için, Milli Görüşçüler, yani Saadet Partililer. Onlarla mücadele ediyorlar. Büyük İsrail’i bunlar daha önce kuramadılar. Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam çıktı, Balıkesir’de Hasan Basri Çantay çıktı, taşla sopayla Fransızları, Yunanlıları kovdular. Millet kendi Meclisi’ni kurdu ve düşmanı attılar. Böylece İsrail’i kuramadılar.”

* “Harbin arkasından Lozan Anlaşması’nda Haim Nahum İnönü’ye müşavir oldu. Böylece Anadolu harp ile işgal edilmedi, Lozan yalancıktan imzalandı. Aslolan Sevr oldu. Lozan’ı imzalamış gibi oldular. Haim Nahum’un iknası ile aslolan Sevr’dir deyip, Haim Nahum doktrinine uygun olarak Lozan imzalandı. 80 seneden beri aç bırakmak, işsiz bırakmak ve borca esir etmek, dinimizden uzaklaştırmak için uğraşıyorlar. Çünkü onların derdi büyük İsrail’i kurmaktır.”