Geri kalmış ülkelerin başkan adaylarını belirlerken ikisi de Amerikan aleyhtarı ise kendi ülkesini göreni görmeyene tercih edermiş. İkisi de görmemişse hürriyet abidesinin fotoğrafını göreni tercih edermiş.

Gidip gelenler, oranın caddelerinin, parklarının, evlerinin, insanlarının pırıl pırıl olduğunu anlatıyorlar ve dünyanın cenneti olduğunu söylüyorlar.

Kur an-ı Kerim e bakıyoruz Kur an da: "Müşrikler pistir" diyor.(Tevbe 28) Öyle ise pırıl pırıl parlayan bu yaldızı kaldırayım da bir bakayım derseniz parıltının altında eti kemiğine yapışmış Afrikalı çocukların kanı, gözyaşı ve alın terini görürsünüz. Geri kalmış ülkelere satılan, havaları, toprakları ve denizlerini kirleten sanayi artıklarını görünce müşriklerin gerçekten havada kuşları, denizde balıkları, karada insanlarla beraber diğer canlıları boğacak pislikleri ürettiklerini görürüz.

Oralara kadar gitmeye gerek yok, gemilerle pisliklerini boşaltacak küllük ülkeler arıyorlar. Geçenlerde Akdeniz den geri çevrilen zehir yüklü gemiyi biliyorsunuz.

Rabbime inanmayan, kendi koyduğu kurallara bütün dünya insanını uymaya zorlayan, uymayanları kendi kurallarına göre cezalandıran ve bunları da insan haklarını koruma adına yapan, "İşkenceye son" diye bağıran, adalet havarisi kafirlere Rabbimiz "Şirk en büyük zulümdür" (Lokman 13) yani en büyük işkence, şirktir. O halde biz, güzel olan ve her şeyin güzelini seven Rabbimize yönelelim.

Ve Rabbimizden kafirlere meydan okumamız emri vardır: "De ki: Bütün yandaşlarınızı, putlarınızı çağırın, sonra bana tuzak kurun elinizden geleni yapın ve bana fırsat vermeyin." (Araf 7/195) Yani yapacağınızı yapın.

Eğer biz tedbirimizi alır ve de sabredersek, onların planlarının bize zarar veremeyeceğini bildirir Kur an. (Âl-i İmran 120)

Firavun orduları ve bütün planlarıyla Hz. Musa nın karşısına çıktığında Hz. Musa nın biraz korktuğunu bunun üzerine Rabbimizin  "Korkma yüce olan sensin" buyurduğunu haber verir Kur an-ı Kerim. (Taha 20/60) Sonucun Hz. Musa nın lehine olduğunu biliyoruz.

Rabbimiz: "Kafirlerin planları boşa çıkmıştır" buyurur. (Mü min 40/25)

"Allah mü minleri korur." (Hac 38)

Allah ın (c.c.) en büyük olduğunu günde beş defa minareden ilan eden mü minler, bundan sonra makalelerinde, konferanslarında, açık oturumlarında, seminerlerinde, vaazlarında, her zaman ve her yerde Allah ın azametini, kafirleri tarih içinde mü minler eliyle nasıl rüsvay eylediğini anlatmalıdırlar.

Şeytanın ve onun yandaşlarının planlarının, tuzaklarının zayıf olduğunu (Nisa 76) kafirler birlik halinde görünseler bile parça parça olduklarını (Haşr 14) birlikte gezerken ölü koyun leşi görünce birbirleriyle boğuşan köpekler gibi olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmeli.

Mü minin güçlü, kafirin zayıf olduğu işlenmeli.

Üç tane Hz. İsa nın havarisinin Roma yı Müslüman yaptığı, bir avuç sahabenin, Bizans ve Pers İmparatorluğu na son verdiği, mağlup Müslümanların Cengiz in galip ordularını Müslüman yapıp onlarla İslam a hizmet ettikleri işlenmeli. Yüreklere küfrün korkusu değil, imanın zaferi ekilip yeşertilmelidir.