Türkiye’nin en önemli ihraç kalemi olan ve dünya üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini karşıladığı fındıkta, yeni sezon hasat maratonu bahçelerde tüm hızıyla sürüyor.

Fındık üretiminde stratejik bir merkez olan Düzce’de binlerce üretici aile, hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklanan resmi verilere göre, yılın ilk 8 ayında kentten Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere toplam 7 bin 192,5 ton iç fındık gönderildi.

Tmo Fındık Alım Fiyatı Ne Kadar Olmalı Ziraat Odası’ndan Flaş 300 Tl Çağrısı!R

İhracat rakamlarının aylara göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Ay

İhracat Miktarı (Ton)

Ocak

811,7

Şubat

1.026,0

Mart

957,0

Nisan

1.667,8

Mayıs

839,2

Haziran

681,6

Temmuz

693,9

Ağustos

525,3

Toplam

7.192,5

2026 Fındık Yevmiyeleri Belli Oldu! Ordu’da Fındık Işçisiücreti Ne Kadarm

- İHRACATTA GEÇEN YILIN GERİSİNDE KALINDI!

Yeni sezon fındık toplayıcıları bahçelerde mesai harcarken, ihracat rakamlarındaki düşüş grafiklere de yansıdı.

2025 yılı genelinde Düzce’den AB ülkelerine toplam 16 bin 455 ton iç fındık ihraç edilmişti.

Açıklanan 8 aylık veriler, bu yılki dış satım performansının geçen yılki seviyelerin altında kaldığını ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi