Siyonist İsrail’in eski başbakanlarından Yair Lapid, yaptığı açıklamada, uluslararası medyanın İsrail ile Filistinli direnişçiler arasında yaşanan savaşta objektif habercilik yapmasının sadece direnişçilerin “işine yarayacağını” söylüyor!
Yani uluslararası medyadan tarafsız olmalarını değil, Siyonist İsrail’den yana taraf olmalarını bekliyor.
Bu istek, Siyonist İsrail’in gerçek yüzünü ortaya koyuyor!
Siyonist İsrail, Lapid’in bu açıklaması ile uluslararası medyadan Filistinli direnişçilere karşı yapılan katliamın duyurulmamasını talep ediyor.
Uluslararası medyaya “tarafsız olmayın, objektif olmayın” çağrısının yapılması bu yorumdan başka nasıl yorumlanabilir?
Yaptıkları katliamlardan sonra kendilerinin yaptığı gibi uluslararası medyanın da yaşanan insanlık dramının suçunu direnişçilerin üzerine yıkması isteniyor.
Bir bakıma “biz her türlü katliamı yapalım ama bunu kimseler duymasın” deniliyor.
Hatta “bizim yaptığımız katliamların suçunu da direnişçilerin üzerine yıkın” demeye getiriyorlar lafı!
Katliam yapmayanlar, zulme bulaşmayanlar objektif habercilikten tarafsız habercilikten niye gocunsunlar ki!
Elbette bir suçları olduğunu biliyor ve bunun duyulmasını ya da duyurulmasını istemiyor olmalılar!
Evet, direniş nedeniyle Filistinli direnişçiler önemli kayıplar veriyorlar.
Her gün yüzlerce kişi ölüyor.
Ama bu kayıp zaten yıllardır devam ediyor.
Yıllardır Siyonist İsrail’in zulmü altındalar.
Yıllardır adam yerine konulmuyorlar.
Yıllardır aşağılık mahlûklar olarak görülüyorlar.
Sonunda böylesine bir zillete katlanmaktansa adam gibi ölürüz deyip yeniden direnişe başladılar.
Ve direnişleri Siyonist İsrail’in gözünü çok korkuttu!
Şimdi bu korkuyla yaptıkları katliamların ve zulümlerin objektif bir gözle duyurulmasını istemiyorlar.
Objektif olmayın diyorlar!
Tarafsız olmayın diyorlar!
Bizden yana olun diyorlar!
Bizim yaptığımız çirkeflikleri onlara fatura edin diyorlar.
Siyonist İsrail’in eski başbakanlarından Yair Lapid tarafından yapılan açıklama aynen böyle diyor.
Bu açıklamayı başka türlü okumak mümkün değil!