AKP’li dostlarımız hiç beklemedikleri bir anda kendilerini “ekonomik OHAL” tartışması içinde buluverdiler. Kapalı kapılar ardında konuşulanları aralarından biri ağzından kaçırınca ortalık karıştı!
Sonradan “özür dileme” ile bu iş telafi yoluna gidilse de “ekonomik OHAL” konusu “sıkılmış diş macunu” gibi ortada kaldı. Derken AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş olaya el koyma ve durumu tavzih etme ihtiyacı duydu.

Kurtulmuş bu söylemi “saçma sapan bir söylem” olarak ilan etti ve “hiç kimsenin aklından bu geçmesin” dedi. Umarız bu “hiç kimse” genellemesi Numan Kurtulmuş’un başına açılan yeni bir dert olmaz! Sırf bu genelleme yüzünden Erdoğan sonrası için “genel başkanlık hayalleri” kurulurken “mevcut pozisyon” kaybedilirse yazık olmaz mı? Malum ülkemizin yönetim sistemi artık eskisi gibi değil. Başkanlık sisteminde ağızdan çıkacak laflara daha bir dikkat etmek gerekiyor. Yeni dönem “bin düşünüp bir konuşma” dönemi! Ağızlarından çıkan her kelimeyi inceden inceye tartma dönemi!

İktidar partisi mensupları birlik ve beraberlik içinde olsa bu tür söylemler hiç dert olmaz. Ama iktidar partisinde birlik ve beraberlikten söz etmek mümkün değil. Birbirlerini çekemeyen partililer arasında troller kaynıyor. Endişemiz odur ki şimdi Numan Kurtulmuş’un bu sözleri de çarpıtılır ve “genel başkana karşı bir tavır” olarak takdim edilmeye çalışılır. Troller bu “hiç kimse” genellemesini genel başkana karşı bir başkaldırı ya da meydan okuma olarak takdim etmeye çalışmazlarsa iyi! Yani Numan Kurtulmuş’un sözleri troller tarafından istismar edilmeye oldukça müsait bir söylem.

Kurtulmuş sanki “ekonomik OHAL” hakkında böyle genelleyici bir ifade kullanma yerine daha yumuşak bir söylemle meramını dile getirmiş olsa daha isabetli olmaz mıydı? Evet, Kurtulmuş’un konuyla ilgili olarak konuşurken “hiç kimse” diye genelleme yapması iktidar cenahında yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş olabilir. Kuşkusuz birbirlerinin ayağını kaydırmak için fırsat arayıp duranların eline koz verilmese çok daha iyi olurdu!