Ana muhalefet partisi CHP’de yaşanan karışıklıklar tam anlamıyla sen ben kavgasından başka bir şey değil!

Ancak ana muhalefet partisinin mevcut yönetimi ve sözcüleri bu gerçeği kabullenmeye yanaşmıyorlar.

Kendi aralarında yaşanan karışıklıkların CHP’liler tarafından değil de “iktidar aparatları” tarafından çıkarıldığını söylüyorlar.

Ana muhalefet partisinin mevcut yönetimi ve sözcüleri bu tür iddialarla kamuoyunun karşısına geçiyorlar ama muhalif CHP’liler de sosyal medyada demediklerini bırakmıyorlar.

Evet, sosyal medyada mevcut yönetime muhalif CHP’liler rakiplerinin kirli çamaşırlarını ortalığa döküyorlar.

Bugün için ana muhalefet partisi CHP’nin bize göre en önemli sorunu gerçeklere gözlerini kapamış olmaları!

Gerçekleri görerek buna göre tedbir almaları gerekenler tüm suçu iktidarın üzerine yıkarak kendilerini aklamaya çabalıyorlar.

Oysa böyle davranacaklarına, aralarında pek çok konuda görüş ayrılığı olduğunu kabul ederek bunları asgariye indirmeye çalışabilirler.

Bunu yapmıyorlar!

Yani gerçekleri görmezden gelerek, aralarındaki anlaşmazlık konularını yok sayarak mesafe almaya çalışıyorlar.

Aslında böyle davranmak sanki CHP’lilerin genlerine işlemiş gibi!

Geçmişte bu tür sıkıntılar yaşadılar!

Bugün de benzer sorunlarla boğuşuyorlar.

Allah-u âlem yarın da birbirleriyle çekişmeyi sürdürecekler!

Gerçek sorunu kabullenerek o sorunu ortadan kaldırmaya teşebbüs etme yerine suçu başkalarının üzerine atarak aralarındaki sorunun devam etmesine yardımcı oluyorlar.

Kuşkusuz CHP’liler arasında yaşanan anlaşmazlık konularının süreklilik arz etmesinde iktidarın da parmağı var.

Ama iktidara bu fırsatı veren de doğrudan doğruya kendileri!

Önce iktidara, kendilerine gol atması için nefis bir pas veriyor sonra da gol yiyince isyan ediyorlar.

Ana muhalefet partisi CHP’lilerin yapması gereken ilk iş, aralarındaki sen ben kavgasına son vermek olmalı!

Birbirleri ile sosyal medya üzerinden savaşmadan yüz yüze gelerek aralarındaki problemleri çözüme kavuşturmalılar.

Yaşamakta oldukları sorunların sorumluluğunu iktidarın üzerine yıkmadan önce kendilerine çekidüzen vermeliler.

Hem birbirleri ile mahkemelik olup hem de bizi mahkemeye verenler partili değil diye açıklamalarda bulunmaları inandırıcı olmuyor.

Zira artık her şey herkesin gözü önünde yaşanıyor.

Mahkemelerde hesaplaşmak yerine birbirlerine karşı biraz daha hoşgörü sahibi olabilseler pek çok sorun kendiliğinden çözüme kavuşacak.