Evinden çıktığı günden beri kendisinden bir haber alınamayan 61 yaşındaki Fatma Aybey için günlerdir nefesler tutulmuştu. Büyükorhan'daki ikametinden 1 Ekim tarihinde ayrılan yaşlı kadının akşam saatlerinde eve dönmemesi üzerine ailesi adeta yıkıldı. Kendi imkanlarıyla çevrede arama yapan mahalle sakinleri herhangi bir iz bulamayınca durum derhal güvenlik güçlerine bildirildi.
135 personel bölgeyi didik didik aradı
İhbarın ardından jandarma ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti. Bölgeye AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve çok sayıda sivil arama kurtarma ekibi sevk edildi. Sahadaki 135 kişilik devasa ekip, iz takip köpekleri ve havadan destek veren dronlar eşliğinde geniş çaplı bir tarama başlattı. Günlerdir süren endişeli bekleyiş, ekiplerin ve gönüllülerin dikkati sayesinde nihayet sonuç verdi.
Evine 3 kilometre uzaklıkta sağ olarak bulundu
Arama faaliyetlerinin yoğunlaştığı noktada yaşlı kadının izine ulaşıldı. Fatma Aybey, evine kuş uçuşu yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki sarp ormanlık arazide bitkin halde bulundu. Soğuk ve açlıkla mücadele ettiği anlaşılan Aybey'e ilk müdahale olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.





