Gece saatlerinde uykuları bölen sarsıntı, aktif fay hatlarının bulunduğu bölgede kısa süreli endişeye yol açtı. Peş peşe gelen sarsıntılarla adeta beşik gibi sallanan Ege sularında, sarsıntının detayları için gözler anında devletin yetkili kurumlarına çevrildi.
SABAHA KARŞI SALLADI
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bölgedeki hareketliliğe dair güncel sismik verileri kamuoyuyla paylaştı. Sisteme düşen resmi kayıtlara göre, Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında saat 03.48 sularında belirgin bir sarsıntı saptandı.
YÜZEYE ÇOK YAKIN: SADECE 6 KİLOMETRE
Korkutan sarsıntının teknik detayları da AFAD'ın anlık raporuyla netlik kazandı. Depremin büyüklüğü 4,4 olarak kaydedildi.
Yüzeye oldukça yakın bir noktada kırılan fay hattının, yerin tam 6 kilometre derinliğinde sarsıntı ürettiği aktarıldı.






