Katil İsrail yönetiminin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ülkede yaklaşan seçimler öncesinde seçim söylemlerini açıkça insanlık dışı ifadeler üzerine kurdu.

İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan Ben-Gvir, seçimlerin ardından kurulması planlanan hükümette Savunma Bakanlığı koltuğuna oturması halinde atacağı skandal adımları sıraladı.

Zıvanadan Çıkan Siyonist Bakandan Alçak Vaat Koltuğu Alır Almaz Yahya Sinvar Ve Filistinlilerin Naaşlarını Yakacağım!A

- "SİNVAR’IN NAAŞINI YAKACAĞIM!"

Siyonist bakan, Hamas'ın şehit lideri Yahya Sinvar ve 7 Ekim sürecine katılan Filistinlilerin cenazelerini yakacağını iddia ederek küstah bir tehditte bulundu.

Ben-Gvir yaptığı açıklamada, "Savunma bakanlığı görevini aldıktan sonra, Sinvar'ın ve 7 Ekim olayına karışan Filistinlilerin cenazelerinin yakılmasını sağlayacağım" diyerek "köklü bir değişime" gideceğini öne sürdü.

Aşırı sağcı bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da bu vahşi söylemlerinin arkasında olduğunu doğruladı.

Zıvanadan Çıkan Siyonist Bakandan Alçak Vaat Koltuğu Alır Almaz Yahya Sinvar Ve Filistinlilerin Naaşlarını Yakacağım!Vv

- HAREM-İ İBRAHİM CAMİİ KAPATILDI, EZAN YASAKLANDI!

Siyonist Bakan Ben-Gvir'in provokasyonları sadece söylemlerle sınırlı kalmadı.

Ben-Gvir, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde yer alan İslami mukaddesatımız Harem-i İbrahim Camii'ne baskın düzenledi.

Baskın sırasında kameraların karşısına geçen Ben-Gvir, Müslümanların hassasiyetlerini açıkça hedef alarak, "Harem-i İbrahim'e ulaştığım zaman beni heyecanlandıran ve şarkı söylemeye iten bir enerjiyle doluyorum" şeklinde tahrik edici ifadeler kullandı.

İsrail işgal makamları, Yahudi bayramlarını bahane göstererek Harem-i İbrahim Camii'ni Müslümanların girişine tamamen kapattı.

Zıvanadan Çıkan Siyonist Bakandan Alçak Vaat Koltuğu Alır Almaz Yahya Sinvar Ve Filistinlilerin Naaşlarını Yakacağım!-1

- "DAYATILAN BÖLÜNMÜŞLÜK BÜYÜK BİR TEHLİKEDİR!"

İşgalci yönetimin Harem-i İbrahim Camii'ni kapatmasına ve Ben-Gvir'in küstah baskınına Filistin Vakıflar Bakanlığı'ndan çok sert tepki geldi.

Yapılan resmi açıklamada, kapatma kararı kapsamında camide ezan okunmasının dahi yasaklandığına dikkat çekildi.

Bakanlık, Harem-i İbrahim Camii'ne siyonist rejim tarafından dayatılmak istenen bölünmüşlük tehlikesine vurgu yaparak, caminin bölünmez bir şekilde tamamıyla bir İslam vakfı niteliği taşıdığının altını çizdi.

Zıvanadan Çıkan Siyonist Bakandan Alçak Vaat Koltuğu Alır Almaz Yahya Sinvar Ve Filistinlilerin Naaşlarını Yakacağım!

- ŞEHİT LİDER YAHYA SİNVAR KİMDİR?

  • Kassam’ın Kurucularındandı: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın ilk kurucularından olan Yahya Sinvar, aynı zamanda hareketin güvenlik ve davet teşkilatı Mecd Gücü’nün de kurucusuydu.
  • Liderliği Devralmıştı: Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit düşen İsmail Heniyye'nin ardından 6 Ağustos 2024'te Hamas Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.
  • Gazze’de Şehit Düştü: İsrail'in 7 Ekim'in "bir numaralı sorumlusu" olarak hedef gösterdiği Sinvar, 17 Ekim 2024'te Gazze'de işgal askerleriyle girdiği doğrudan çatışmada ön saflarda şehit oldu. Naaşı halen işgalci İsrail güçleri tarafından alıkonulmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi