Alevlerin yerleşim yerlerine kadar sıçradığı bölgede itfaiye ekipleri rüzgarla mücadele ederken, felaketin bilançosu da ağırlaşıyor. Söndürme çalışmalarının ve tahliyelerin sürdüğü yangın alanından gelen son bilgiler, komşuda derin bir üzüntü ve endişe yarattı.
Alevleri Görünce Kalbine Yenik Düştü
Yangının pençesindeki Oraiokastro'dan gelen son ölüm haberi, felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, alevlerin hızla evine doğru yaklaştığını gören 53 yaşındaki bir kadın o anki korku ve panikle kalp krizi geçirdi. Çevredekilerin ihbarıyla hızla hastaneye kaldırılan talihsiz kadın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Aynı Aileden İki Kişi Can Vermişti
Aynı bölgeyi küle çeviren yangında daha önce de büyük bir dram yaşanmıştı. Alevlerin arasında kalan 66 yaşındaki bir erkek ile henüz 12 yaşındaki oğlu, yangının ilk saatlerinde yaşamını yitirmişti. Son gelen acı haberle birlikte, 4 Temmuz'dan bu yana devam eden felakette can verenlerin sayısı 3'e çıkmış oldu.


