Atatürk Hava Limanında gerçekleştirilen terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı.
An itibariyle 36 kişi hayatını kaybetmiş ve en az 147 yaralı var.
Böyle zamanlarda terör üzerine yazmak asap bozucu bile olabilir.
Yapılan hiçbir tespit sadra şifa olacak değil. Terörün amacı yılgınlık ve moral bozukluğunu kitleselleştirmektir, bunu biliyoruz. Fakat kitlelerin kendilerini güvensiz ve çaresiz hissetmelerinin de önüne geçmek lazımdır.
Bunun yolu sıkı emniyet tedbirleri olduğu kadar, terörün kaynağına inmek ve bu kaynağı kurutmaktır. Güneydoğu’da Lice gibi uyuşturucu merkezlerindeki uyuşturucu kaynaklarının kurutulması belli ki birilerini fena halde rahatsız etmiştir. Türk dış politikasındaki radikal geri dönüşler de dünya menfaat dengesini bozmuş olmalı ki böyle bir mesaj verilmek istenmiştir.
Bunları kolayca okuyabiliyoruz.
Önemli olan devleti yönetenlerin olaylar gerçekleşmeden büyük devlet önsezisi ile bunları okuyabilmesidir.
İstihbarat birimleri herkesten daha çok teyakkuzda olması gerekir.
Toplumsal korku ve endişeyi ortadan kaldıracak şey istihbaratın uyanık olduğunu millete hissettirebilmesidir.
Her terör hadisesinde teröre karşı ortak bir irade ve karşı duruş sergilemek gerekirken dökülen kanları iç politika malzemesi yapmaya kalkmak da ancak teröristlerin ekmeğine yağ sürmek olabilir. Halkın terör olaylarında görebildiği sadece buz dağının bir kısmıdır, oysa buzdağının görünmeyen büyük kısmı siyasi erkin bilgisi dâhilindedir.
Terörü doğuran teröristlerle aynı enstrümanı kullanan ve aynı yöntemi izleyen emperyalist devletlerdir.
Dünyayı barut fıçısına çeviren işgalci devletler Ortadoğu’da kaybedecek hiçbir şeyi olmayan kan dökmeyi kutsayan insan tiplerini doğurmuştur.
Terörün en büyük sorumluları dünyayı terörden medet umacak insanların oluşmasına müsait kılanlardır.
Bu marazi kişilikler insanlığın kurtuluş aradığı ağır kelimeleri kullanmaktan bile geri durmuyorlar. Hatta bu kelime ve kavramları siper ederek yapıyorlar yapacaklarını.
İsimleri ne olursa olsun, ister dış menşe’li isterse iç menşe’li olsun, terör eylemlerini gerçekleştirenlerin ortak tarafı kendilerini bile kendilerinden koruyamayacak denli canavar bir ruha dönüşmeleridir.
Bu ülke bu kadar büyük ve bu denli çok acıyı hak etmiyor.
Ölüme dair değil hayata dair cümlelerin kurulduğu bir geleceği hak ediyor bu halk. Ölümleri kutsadığımız kadar hayatı kutsasak bunu başaracağız inanın.
Atatürk Hava Limanı’ndaki alçak saldırıda hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.