Yandaşlar kimi arkadaşları tarafından sıkça tercih edilmekte olan “tehdit dilinden” yakınmaya başladılar.
Lafa “bize tehdit dili yakışmaz” diye giriyorlar.
Kendilerine yönelik bir tehdit söz konusu olursa kanunlar çerçevesinde cevabını vereceklerini ifade ettikten sonra “tehdit korkakların işidir” diyorlar.
Yandaşlar kimi arkadaşları tarafından yapılan “listelerimiz hazır”, “herkesi fişledik” gibi açıklamalardan uzak durmaya çalışıyor ve “kadınlarınızı çocuklarınızı bize karşı nasıl korursunuz” türünden ifadelerin inançları ile bağdaşmadığını dile getiriyorlar.
Yandaşların bu tür beyanlarına bakınca aralarından çıkan kimi densizlerin yaptıkları açıklamalardan dolayı üzgün olduklarını düşünmek mümkün ama bu tür beyanlarda bulunanların aralarındaki çürük elmaları ayıklamak için hiçbir şey yapmadıklarını görünce de samimiyetlerinden şüphe etmeye başlıyoruz.
Madem “tehdit dili bize yakışmaz” diyorlar, o halde bu dili tercih edenler hakkında nasıl bir işlem yaptıklarını da açıklamalılar.
Böyle konuşanları bırakın cezalandırmayı ya da aralarından uzaklaştırmayı daha doğru dürüst kınamıyorlar bile!
Yetkili ve etkililere bu dili tercih edenler hakkında ne yapmayı düşündükleri sorulduğunda “büyütülecek bir şey değil” gibi akla ziyan cevaplar veriyorlar.
Doğru onlar açısından “büyütülecek bir şey” değil!
Çünkü kimi arkadaşları tarafından hazırlanan öldürülecekler listesinde kendi adları yok!
Ya da bir an evvel ortadan kaldırılmaları gerekenler listesinde yakınlarının adı geçmiyor.
Ve onların kadınlarını-çocuklarını “tehdit eden” de yok!
Hâl böyle olunca insan tabii “ortada büyütülecek bir şey” olmadığını söyler!
Onlar açısından büyütülecek mesele herhangi birinin bu iktidar hakkında “gidecekler” demiş olmasıdır.
Gidecekler denildiği anda akıllarına hemen darbe ihtimalini getirip darbe sevdalılarına(!) karşı savaş açmak onlar için büyütülecek bir meseledir.
Yandaşlar o kadar alıngan oldular ki “gökte bulut var” denilse “siz bize ördek dediniz” diyecek kadar ipin ucu kaçmış vaziyette.
Bir taraftan “tehdit dilini” tercih edenlerle aralarına mesafe koymaya çalışırken diğer taraftan onları himayelerine alarak bu dili sahiplenmiş olduklarının farkında bile değiller.
Bu dilden gerçekten rahatsız iseler bu dili tercih edenlere karşı bir tavırlarının olması gerekmez mi? Hiçbir şey yapamasalar bile korkak olarak tanımladıkları bu kişileri kınamayı akıl etseler bari!
Tehdit dilinden yakınıyorlar!
Zeki Ceyhan
Yorumlar (1)
En Çok Okunanlar
17 ilde "Alihan Kuriş" operasyonu dahil 30 kişi gözaltına alındı!
İnsan duygularını tahmin edilenden daha iyi anlıyorlar! Evde köpek beslemek caiz mi?
Vahşetin yeni adresi Kusra: Siyonist çeteler yolları kesti, Filistinli aileler mahsur kaldı!
Mukaddesat ayaklar altında! İşgalci rejim Harem-i İbrahim'e kilit vurdu, Hamas ümmeti kıyama çağırdı: "Kınamayı bırakın, harekete geçin!"
Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini belli oldu
İYİ Parti’ye geçeceği iddia edilmişti! Mansur Yavaş kanadından açıklama var
Erbakan Hoca’nın anlattığı anekdot! Cennetmekân Abdülhamid Han Amerikalılara nasıl ders verdi? Yerlilik ve millilik işte bu anlayışta!
Satış için zırt pırt aramalar yasaklansın! Gece demeden gündüz demeden arıyorlar! Bir ülke bu aramalara ‘son’ dedi
Trafikte milyonlarca sürücüyü ilgilendiren karar! Trafik cezaları için yeni uyarı
Samimi ve tabii bir insandı! Sade bir hayat yaşadı… D. Mehmet Doğan dualarla yâd ediliyor