UEFA Şampiyonlar Ligi'nin açılış haftasında bu akşam saat 19.45'te Kadıköy'de Roma ile karşılaşacak Fenerbahçe'de geri sayım sürüyor. Sarı-lacivertli camianın 18 yıl aradan sonra Devler Ligi sahnesine çıkacağı tarihi randevu öncesinde, teknik heyetin İtalyan ekibini taktiksel olarak şaşırtacak radikal bir plan hazırladığı kaydedildi.
İSMAİL KARTAL'DAN ROMA MAÇINDA 3'LÜ SAVUNMA TERCİHİ
Kritik 90 dakika öncesinde Matteo Guendouzi ve Marco Asensio'nun sakatlıkları nedeniyle kadroda yer alamayacak olması, teknik direktör İsmail Kartal'ı oyun planında zorunlu bir revizyona yöneltti. Sabah'ın aktardığı bilgilere göre Kartal, bu sezon resmi maçlarda ilk kez 3'lü defans dizilişini tercih edecek. Deneyimli teknik adamın savunma üçlüsünde Nathan Ake, Milan Skriniar ve Oppong'a ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.
FENERBAHÇE'NİN ROMA KARŞISINDAKİ HÜCUM VE ORTA SAHA HATTI
Orta saha kurgusunda kanat bekleri ve merkezi dinamik tutmayı hedefleyen sarı-lacivertlilerde sol kanatta Archie Brown, sağ kanatta ise Oğuz Aydın forma giyecek. Orta sahanın merkezinde İsmail Yüksek ile tecrübeli yıldız N'Golo Kante ikilisi görev alarak takımın savunma-hücum geçişlerini koordine edecek.
Hücum hattında ise yüksek tempolu ve üretken bir üçlü sahada yer alacak. İleri uçta santrfor pozisyonunda Vedat Muriqi'in oynaması planlanırken, hücumun sol kanadında Kerem Aktürkoğlu, sağ kanadında ise Mason Greenwood görev üstlenecek.
Devler Ligi'nin yeni lig aşamasında güçlü bir başlangıç yapmayı hedefleyen Fenerbahçe, saat 19.45'te başlayacak karşılaşmada taraftar desteğini de arkasına alarak sahadan galibiyetle ayrılmayı amaçlıyor.





