İzmir’de Menderes Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma, Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in gözaltına alınmasıyla gündemin öne çıkan gelişmelerinden biri oldu. Cüneytbey Mahallesi muhtarlığından Menderes Kent Konseyi Başkanlığına uzanan yerel yönetim kariyerinin ardından 2024 seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Çiçek, 40 yaşında ve Menderes doğumlu. Operasyonun ardından Çiçek’in siyasi geçmişi, eşi Melek Çiçek, ailesi ve hakkında yürütülen soruşturmanın kapsamı araştırılmaya başlandı.

Menderes’te Doğdu

İlkay Çiçek, 30 Ocak 1986 tarihinde İzmir’in Menderes ilçesinde doğdu. 2026 yılı itibarıyla 40 yaşında olan Çiçek, eğitim hayatına da doğduğu ilçede başladı.

İlköğrenimini Menderes’te tamamlayan Çiçek, mesleki eğitim için Gaziemir’e geçti. 2003 yılında Gaziemir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümünden mezun oldu.

Daha sonraki eğitim hayatında Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanına yöneldi ve lisans eğitimini bu alanda sürdürdü.

Siyasete Muhtarlıktan Girdi

İlkay Çiçek’in yerel yönetim kariyerinde ilk önemli dönüm noktası 2019 yerel seçimleri oldu.

Çiçek, Menderes’in büyük mahallelerinden Cüneytbey Mahallesi’nin muhtarı seçildi. Bu görevle birlikte ilçedeki yerel yönetim ve sivil toplum çalışmalarında daha görünür hale geldi.

Muhtarlık dönemindeki çalışmalarının ardından Menderes genelindeki farklı oluşumlarda da görev üstlenmeye başladı.

Kent Konseyinin İlk Başkanı Oldu

Menderes’te ilk kez oluşturulan Kent Konseyi, İlkay Çiçek’in yerel yönetim kariyerindeki ikinci önemli basamak oldu.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve muhtarların desteğiyle başkanlığa aday olan Çiçek, Menderes Kent Konseyinin ilk başkanı seçildi.

Çiçek ayrıca ilçedeki muhtarların desteğiyle Menderes Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini de üstlendi.

Muhtarlık, kent konseyi ve muhtarlar derneğindeki görevleri, Çiçek’in 2024 yerel seçimlerine uzanan siyasi kariyerinin temelini oluşturdu.

2024’te Belediye Başkanı Seçildi

İlkay Çiçek, yerel yönetimdeki çalışmalarının ardından 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Menderes Belediye Başkanı seçildi.

Böylece 2019’da mahalle muhtarı olarak başlayan yerel yönetim yolculuğu yaklaşık beş yıl içerisinde belediye başkanlığına kadar ulaştı.

Çiçek, göreve gelmesinin ardından Menderes Belediyesi yönetiminin başına geçti ve ilçenin belediye başkanlığı görevini yürütmeye başladı.

Menderes Belediyesi’ne Operasyon Düzenlendi

İlkay Çiçek’in adı 11 Eylül 2026 tarihinde bu kez Menderes Belediyesi’ne yönelik soruşturmayla gündeme geldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmanın belediye bünyesindeki farklı isimleri de kapsadığı aktarıldı.

Rüşvet ve İrtikap İddiaları Araştırılıyor

İlkay Çiçek neden gözaltına alındı? sorusunun yanıtı, savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın kapsamındaki suçlamalarda bulunuyor.

Aktarılan bilgilere göre soruşturmada “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, rüşvet, irtikap, “resmî belgede sahtecilik”, “görevi kötüye kullanma” ve “imar kirliliğine neden olma” iddiaları araştırılıyor.

Çiçek de bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında bulunuyor.

Ancak gözaltı kararı bir mahkûmiyet anlamına gelmiyor. Çiçek hakkındaki suçlamalar soruşturma aşamasında olup, isnatların kesinleşmiş suç olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Yargı sürecinde aksi kesinleşinceye kadar masumiyet karinesi geçerli.

Eşi Melek Çiçek

İlkay Çiçek’in siyasi kariyerinin yanı sıra eşi ve aile hayatı da operasyon sonrasında en fazla araştırılan konular arasına girdi.

İlkay Çiçek, Melek Çiçek ile evli. Çiftin iki çocuğu bulunuyor.

Melek Çiçek’in mesleği, yaşı ve kişisel kariyeri hakkında ise kamuoyuna açık kapsamlı bilgiler bulunmuyor. Bu nedenle doğrulanmamış meslek veya biyografi bilgilerinin kesinmiş gibi aktarılması doğru değil.

İki Çocuk Babası

İlkay Çiçek evli ve iki çocuk babası. Belediye başkanının aile hayatına ilişkin kamuoyuna yansıyan bilgiler bununla sınırlı.

Çiçek’in siyasi ve yerel yönetim faaliyetleri kamuoyunda daha görünürken ailesini büyük ölçüde özel yaşam alanında tuttuğu görülüyor.

Eşi Melek Çiçek veya çocuklarıyla ilgili soruşturma kapsamında herhangi bir iddia bulunduğuna dair verilen metinde de bir bilgi yer almıyor. Dolayısıyla belediyeye yönelik soruşturmanın aile üyeleriyle ilişkilendirilmesi için bir dayanak bulunmuyor.

Babası Hakkında Bilgi Sınırlı

Operasyon sonrasında İlkay Çiçek’in babasının kim olduğu da arama motorlarında merak edilen konulardan biri oldu.

Ancak Çiçek’in babasının adı, mesleği veya yaşamına ilişkin kamuoyuna açık ve doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.

Bu nedenle internette kaynağı belirsiz şekilde paylaşılan isimlerin İlkay Çiçek’in babası olarak aktarılması yerine, doğrulanmış bilginin bulunmadığını belirtmek daha doğru olacaktır.

İlkay Çiçek Hakkında Bilinenler

Başlık Bilgi
Doğum tarihi 30 Ocak 1986
Doğum yeri Menderes, İzmir
Yaşı 40
Lise eğitimi Gaziemir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Lisans alanı Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
İlk yerel görevi Cüneytbey Mahallesi Muhtarı
Diğer görevleri Menderes Kent Konseyi ve Menderes Muhtarlar Derneği Başkanlığı
Belediye başkanlığı 2024’te Menderes Belediye Başkanı seçildi
Eşi Melek Çiçek
Çocukları 2
Babası Kamuoyuna açık doğrulanmış bilgi bulunmuyor
11 Eylül 2026 Belediye soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Muhabir: Haber Servisi