“Davette Yöntem ve Yeni Arayışlar” temasıyla Diyarbakır’da düzenlenen 11’inci Alimler Buluşması’nda konuşan Abdülaziz Kıranşal, Hz. Peygamber’in toplumun farklı kesimlerine umut olduğunu hatırlattı. Günümüzde de dindarlığın yalnızca görünüşle sınırlı kalmaması, insanların sorunlarına dokunması gerektiğini belirtti.

“BİZİM KİMLİĞİMİZİN BİRİNCİ MADDESİ UMUT OLMAK”
Kıranşal, asgari ücretle geçinmeye çalışanların, kirasını ve faturalarını ödeyemeyenlerin, işsiz gençlerin ve şiddet gören kadınların dindarları umut olarak görüp görmediğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.
“Bizim kimliğimizin birinci maddesi umut olmak zorundadır” diyen Kıranşal, vaazların, hutbelerin ve ilmi çalışmaların toplumun sorunlarına çözüm üretmediği sürece yeterli olmayacağını ifade etti.
“GAZZE’DEKİ BİR ÇOCUĞUN BURNUNUN KANAMASINI BİLE DURDURAMADIK”
İslam coğrafyasındaki zulümlere de dikkat çeken Kıranşal, Gazze’de yaşananlar karşısında Müslüman dünyanın etkisiz kaldığını belirtti.
“2 milyar Müslüman, 57 İslam ülkesi; Gazze'deki bir çocuğun burnunun kanamasını bile durduramadık” diyen Kıranşal, İsrail’e yönelik somut adımlar atılamamasını eleştirdi. Kıranşal, “Bugün biz Gazze'deki çocuklar için umut muyuz? Doğu Türkistan'daki mazlumlar için umut muyuz?” sözleriyle öz eleştiri çağrısı yaptı.

“İSLAM’IN ADALET VE AHLAK MESAJI HAYATA YANSIMALI”
Farklı inançlara sahip insanlara İslam’ı anlatırken Müslümanların kendi uygulamalarını da sorgulaması gerektiğini belirten Kıranşal, adalet ve ahlak söyleminin yaşananlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Gazze’deki zulmün, Müslümanların adalet iddiasına yönelik soru işaretleri oluşturduğunu ifade eden Kıranşal, Amerika’daki evsizlerden Avrupa’da yaşayan insanlara kadar herkesin Müslümanları umut olarak görebilmesi gerektiğini söyledi.
Kıranşal, dindarlığın toplumun bütün kesimlerinin sorunlarına dokunan ve çözüm üreten bir anlayışla yeniden umut haline gelmesi gerektiğini kaydetti.





