Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan’ın başkanlığında Saray’da toplandı. Saat 14.40’ta başlayan toplantıda, fon soruşturmasına ilişkin yargı süreci ve mağdurların zararlarının karşılanmasına yönelik adımların ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Fon Koordinasyon Kurulu toplantılarından çıkan sonuçların ve yeni kanuni düzenleme ihtimallerinin de değerlendirilebileceği öğrenildi.

ERDOĞAN’DAN FON SORUŞTURMASI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fon soruşturmasına ilişkin değerlendirmesinde yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, "(Fon soruşturması) Meselenin yargı tarafında soruşturmalar titizlikle ve derinleştirilerek devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın yanı sıra mağdurlara yapılacak ödemelere de değinen Erdoğan, "(Fon soruşturması) Kanun teklifinin Meclisimizden geçmesiyle birlikte ekim ayı içinde 1 milyon liraya kadar anapara ödemelerine başlanacak" dedi.

FON KOORDİNASYON KURULU’NUN ÇALIŞMALARI MASADA

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Fon Koordinasyon Kurulu toplantılarının sonuçlarının değerlendirilmesi ve sürece ilişkin yeni yasal düzenlemelerin ele alınması gündeme gelebilecek başlıklar arasında yer aldı.

Fon soruşturmasının yargı boyutunda yürütülen çalışmaların yanı sıra mağdurların haklarının korunması ve ödemelerin nasıl gerçekleştirileceği de sürecin öne çıkan başlıkları arasında bulunuyor.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN HAK VE HUKUKU KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Erdoğan, sürecin yönetiminde kamu kaynaklarının kullanılmaması ve şeffaflığın sağlanması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda birinci önceliğimiz, siyasette tek sermayesi polemik olanlara laf yetiştirmek değil, kamu kaynakları kullanılmadan bu sürecin şeffaf yönetilmesidir"

Soruşturma kapsamında haksız kazanç elde ettiği belirlenen kişilerin hesap vereceğini belirten Erdoğan, "Milletimizin hak ve hukukunun korunması kırmızı çizgimizdir. Spekülasyon ve manipülasyon yoluyla haksız kazanç sağlamış kim varsa bedelini ödeyecektir." dedi.

Fon soruşturmasına ilişkin yargı süreci devam ederken, gözler kanun teklifinin Meclis’teki görüşmelerine ve ekim ayında başlaması planlanan anapara ödemelerine çevrildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ