Eğitim uçuşunu gerçekleştirmek üzere havalanan askeri helikopterin henüz bilinmeyen bir nedenle düşmesi, mesai saatinde büyük bir paniğe ve derin bir üzüntüye neden oldu. Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye koşan ekiplerin zamanla yarıştığı aktarıldı.

SİNCAN'DA KAZA KIRIM DEHŞETİ
Bugün saat 10.02 sularında Ankara'nın Sincan ilçesi yakınlarında meydana gelen olayda, eğitim uçuşu icra eden helikopterin kaza kırıma uğradığı kaydedildi.
Helikopterde bulunan Pilot Emekli Albay Yasaözden Bakkal'ın olay yerinde vefat ettiği ifade edildi. Kazadan yaralı olarak kurtarılan Hava Kuvvetleri personeli Binbaşı Bilgehan Kurtoğlu'nun ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı belirtildi.

BAKAN GÜRLEK'TEN TAZİYE MESAJI
Yaşanan acı olayın ardından adli süreç hızla başlatıldı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiği ve soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü aktarıldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, X hesabından yaptığı açıklamada,
"Ankara’nın Sincan ilçesinde eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan bir eğitim helikopterinde bulunan Pilot Emekli Albay Yasaözden Bakkal’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Yüce Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralanan Hava Kuvvetleri personeli Binbaşı Bilgehan Kurtoğlu’na acil şifalar temenni ediyorum. Kazayla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 1 Cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir"




