Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, havalimanında heyeti karşılayan isimler arasında yer aldı.
Davutoğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Elhamdülilah hepimizin onuru için sefere çıkan kahramanlarımızı karşıladık. Şimdi geride kalan 14 kardeşimizin akıbeti ile ilgili gerekli açıklama yapılmalı ve yurda dönmeleri için gereken girişim derhal başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.
İsrail ordusu, 1 Ekim'de Gazze'ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu'na müdahale etmiş ve aktivistleri gözaltına almıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, müdahalenin ardından uluslararası sularda Türk vatandaşlarının alıkonulmasına ilişkin "Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'ndeki düzenlemeler", Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 15. maddesindeki yetki kuralları ve Türk Ceza Kanunu'nun 12. ve 13. maddelerindeki görev kuralları çerçevesinde "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması", "nitelikli yağma", "mala zarar verme" ve "eziyet" suçlarından soruşturma başlatmıştı.





