İsrail’in Lübnan’a yönelik hava ve deniz operasyonlarını kara işgaliyle genişletme kararı almasının ardından, Hizbullah’tan misilleme dalgası geldi. Örgütün Telegram hesabı üzerinden yapılan resmi açıklamada, Lübnan’ın güneyi ile İsrail’in kuzeyindeki askeri üslerin ve yerleşim alanlarının ağır ateş altına alındığı bildirildi. Sınırın her iki yakasında da siren sesleri dinmezken, çatışmaların şiddeti her geçen saat artıyor.
Merkava Tankları Hedefte: Görüntüler Paylaşıldı
Hizbullah, saldırıların etkisini kanıtlamak amacıyla Lübnan’ın güneyindeki Vadi el-Uyun bölgesinde İsrail ordusuna ait 2 Merkava tankının vurulma anlarını paylaştı. Görüntülerde tanksavar füzeleriyle hedef alınan zırhlı araçların ağır hasar aldığı görülürken; Kantara, Hıyam, Aynata ve Kefr Şuba gibi stratejik beldelerde de İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının yoğun ateş altında tutulduğu aktarıldı.
İsrail’de Hayat Durdu: Kentler ve Üsler Vuruldu
Saldırıların menzili sadece sınır hattıyla sınırlı kalmadı. Hizbullah; Kiryat Şimona, Metula ve Safed gibi önemli merkezlerin yanı sıra Nehariye kentini de hedef aldı. İsrail ordusu için kritik öneme sahip olan Yiftah Kışlası, Shragah ve Meron üsleri ile Cebel eş-Şeyh Dağı'ndaki (Hermon) mevzilere yönelik en az 34 ayrı operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi.




