Türkiye’nin ekonomi gündemi yeniden faiz tartışmalarının gölgesinde. Ancak bu kez tartışmayı alevlendiren muhalefet değil, hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi oldu. Gazete, Merkez Bankası’nı sert sözlerle eleştirerek faiz politikalarının üreticiye zarar verdiğini, faiz lobisini beslediğini öne sürdü.
"BEKLENTİLER GÖRMEZDEN GELİNDİ"
Haberde, iş dünyasının güçlü faiz indirimi beklentisine rağmen Para Politikası Kurulu’nun yalnızca 250 baz puanlık indirimle yetindiği hatırlatıldı. Enflasyonla faiz arasındaki farkın 10 puanı bulduğuna dikkat çekilen yazıda, Merkez Bankası’nın “sembolik adımlar” attığı ve piyasanın rahatlamadığı vurgulandı.
"SANAYİCİ ÇÖKÜYOR"
Yeni Şafak’ın bu çıkışı, iktidarın uzun yıllar savunduğu “faiz sebep, enflasyon sonuç” tezini hatırlattı. Gazetenin, iktidarın ekonomi yönetimini hedef alarak “Üreticiyi ve sanayiciyi çökertiyor, faizciye çalışıyor” ifadelerini kullanması dikkat çekti.
EKONOMİDE ÇIKMAZIN İŞARETİ
Uzmanlara göre, iktidara yakın basının Merkez Bankası’nı bu denli sert eleştirmesi, ekonomideki sıkışmışlığın ve çıkmazın göstergesi olarak görülüyor





