Küresel emperyalizmin baş aktörlerinden ABD'nin siyaset sahnesindeki tartışmalı ismi Başkan Donald Trump, TIME dergisine verdiği röportajda İslam coğrafyasına ve Orta Doğu'ya dair küstah açıklamalarda bulundu.
TIME'ın kapağında bugüne kadar en çok yer alan isim unvanını taşıyan Trump; İran'a yönelik saldırgan politikalarını savundu, Suudi Arabistan'ı açıkça aşağıladı ve Siyonist İsrail ile ilgili dikkat çeken mesajlar verdi.
İşte o röportajın öne çıkan satır başları...

- İRAN’A YÖNELİK SKANDAL SÖZLER!
Röportajın en tehlikeli ve küstah bölümlerinden biri Trump'ın İran hakkındaki hezeyanları oldu.
İran'ı vurarak ülkeyi durdurduklarını iddia eden Trump, tahrik edici bir dille "İran her şeyini kaybetti, bizimle anlaşmak zorundalar" ifadelerini kullandı.
Hürmüz Boğazı krizine de değinen Trump, İran'ın tehdit gücünü temelden ortadan kaldırdıklarını savundu.
Muhabirin "Kendisini barış başkanı olarak nitelendiren biri, bir halkı yok edebileceğini nasıl söyleyebilir?" şeklindeki haklı sorusuna ise emperyalist bir kibirle şu skandal yanıtı verdi:
"Çünkü İran'ı ortadan kaldırarak dünyaya barış getirdik. İran'ın varlığında bir barışın mümkün olabileceğini sanmıyorum."
Hızını alamayan ABD'li siyasetçi, önümüzdeki seçimleri kazanması halinde ABD'nin İran'a yönelik saldırılarını artırmasının "mümkün olduğunu" dile getirdi.
Öte yandan Trump, basında çıkan “ABD'nin cephanesi tükeniyor” iddialarını yalanlayarak “Bazı mühimmat türleri, diğerlerine kıyasla biraz daha düşük seviyede. Bunun yanı sıra oldukça güçlü olan ve şimdiye kadarki en yüksek gücüne ulaşmış bulunan orta ve orta-üst sınıf mühimmat seçeneklerimiz de mevcut” ifadelerini kullandı.

- İSRAİL SEÇİMLERİ: NETANYAHU'YA SOĞUK DUŞ!
7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu öncesinde işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun uyarıldığına dair iddialar da Trump'a soruldu.
Katil sürüsünün lideri Netanyahu'yu üstü kapalı eleştiren Trump, "Bunun böyle olduğunu sanmıyorum. Bunu bilseydi en azından insanları alarma geçirirdi" yorumunu yaptı.
İsrail'de yapılacak olası bir seçimde Netanyahu'yu destekleyip desteklemeyeceği ısrarla sorulduğunda ise Trump konuyu geçiştirmeyi tercih etti.
"Artık siyasetle ilgilenmiyorum, önceliğim İsrail'i savunmalarına yardım etmek" diyen Trump'ın, Siyonist lideri doğrudan desteklemekten kaçınması dikkatlerden kaçmadı.
Buna rağmen İsrail'de çok sevildiğini iddia eden Trump, "Beni yüzde 99 oranında seviyorlar" diyerek narsist tavrını sürdürdü.

- "BEN OLMASAM HARİTADAN SİLİNİRDİNİZ!"
Trump'ın kibir dolu açıklamalarından Suudi Arabistan da nasibini aldı.
Geçmişte Riyad yönetimini Husi saldırılarına karşı neden korumadığı sorulan Trump, Suudi yöneticilerini rencide edecek şu ifadeleri kullandı:
"Suudi Arabistan için çok şey yaptım. Onları ben korudum. Ben başkan olmasaydım, Suudi Arabistan şimdi var olamazdı. Gezegenden tamamen silinmiş olurdu."

- "YAPAY ZEKÂ" KAVGASI VE "EN YÜKSEK IQ BENDE" ÇIKIŞI!
Röportajın teknoloji ve ekonomi bölümünde ise yapay zekâyı "süper zekâ" ve "yeni sanayi devrimi" olarak tanımlayan Trump, ABD'nin bu alanda Çin'in gerisinde kalmaması gerektiğini vurguladı.
Avrupa'nın ABD'li şirketlerin veri merkezlerini kendi ülkelerine çekmesinden rahatsız olduğunu belirten Trump, konuyu yine kendi zekâsına getirerek teknoloji dünyasının liderlerini övdü ve ekledi:
"Çok yüksek IQ seviyesine sahip insanlarla çalışıyoruz. Zaten ben de en yüksek IQ'lardan birine sahibim."
Sektör liderlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Trump, OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman ve Anthropic CEO'su Dario Amodei'ye ilişkin “Sam Altman'ı seviyorum. Zeki. Dario da zeki. Hepsi zeki. Çok yüksek IQ seviyesine sahip insanlarla çalışıyoruz. Çok, çok yüksek. Bu iyi bir şey” görüşünü paylaştı.

- "ANKETLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR!"
Kasım ayında yapılacak ara seçimlere ilişkin iddialı açıklamalarda bulunan Trump, seçim kampanyalarına bizzat katılması durumunda Cumhuriyetçi Partinin sandıktan zaferle çıkacağını savundu.
Temsilciler Meclisi'nin kontrolünü kaybetme ihtimaline de değinen Trump, olası bir mağlubiyet durumunda Demokratların kendi üzerine geleceğini belirterek, "Onlar bana gelirlerse, ben de onlara karşılığını veririm" diyerek sert bir mücadele sinyali verdi.
Öte yandan, başkanlık performansının beğenilmediğini ve Cumhuriyetçilerin anketlerde geride olduğunu gösteren verilerin gerçeği yansıtmadığını öne süren Trump, kamuoyu yoklamalarının gerçeği örtbas etmeye çalıştığını ifade etti.




