Piyasalarda deprem etkisi yaratan o kritik haber kurulun resmi internet sitesinden resmen duyuruldu. Finans dünyasında bir süredir diken üstünde takip edilen süreçte sert bir müdahaleyle duruma el koyan SPK'nın bu ani adımı, ekonomi kulislerinde hesapları fena halde şaşırttı.

Kararın açıklanmasıyla birlikte yatırımı bulunan binlerce kişinin aklındaki o karanlık tablo da büyük ölçüde netleşti.

SPK, Tera Portföy Yönetimi AŞ ve Pusula Portföy Yönetimi AŞ'nin sermaye piyasası faaliyetlerine geçici süreliğine kilit vurdu. Sadece faaliyet durdurmayla kalınmadı; her iki şirketin kurucusu olduğu, işleme kapatılan ancak henüz tasfiyede olmayan yatırım, gayrimenkul ve girişim sermayesi fonlarının tamamı doğrudan tasfiye sürecine dahil edildi.

İki banka görevlendirildi

Oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmek için işletilecek sürecin adresi de belli oldu.

Kurul kararına göre, Tera Portföy'ün elindeki tüm fonların tasfiye işlemlerini Türkiye İş Bankası yürütecek. Pusula Portföy'ün kurucusu olduğu tüm yatırım, gayrimenkul ve girişim sermayesi fonlarının tasfiye sorumluluğu ise tamamen Ziraat Bankası'na devredildi.

Kaynak: Haber Merkezi