Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi. Adaylara aileleri de eşlik ederken, okul önlerinde yoğunluk oluştu.

SINAV SAATİ YAKLAŞTIKÇA HEYECAN ARTTI

Sınav merkezlerinde görevlilerin yönlendirmeleriyle adaylar salonlara alınırken, sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte heyecanlı anlar yaşandı.

Bazı adaylar son dakikalarda koşarak sınav binasına ulaşmayı başardı. Ancak sınav giriş saatini kaçıran adaylar, tüm çabalarına rağmen salonlara alınmadı.

Kpss’de Saniyelerle Yarış Bazı Adaylar Sınava Giremedi (3)

SİVAS’TA SINAVI SANİYELERLE KAÇIRDI

Sivas'ta sınav binasına ulaşmak için koşan bir aday, kapıların kapanmasından yalnızca saniyeler sonra giriş noktasına geldi. Sınav kuralları gereği içeri alınmayan genç, büyük üzüntü yaşadı.

Trafik yoğunluğu nedeniyle geç kaldığını belirten adayın yaşadığı mağduriyet ve üzüntü çevrede bulunanların da dikkatini çekti.

Kpss’de Saniyelerle Yarış Bazı Adaylar Sınava Giremedi (2)

ELAZIĞ’DA EKSİK BELGE ŞOKU

Elazığ'da ise bir başka aday, sınav merkezine geldiğinde belgelerinde eksiklik olduğunu fark etti. Sınava girebilmek için görevlilerle görüşen genç, kurallar gereği salona alınmadı.

Sınava giremeyen adayın yaşadığı büyük üzüntü kameralara da yansıdı.

Sınav salonlarında adaylar ter dökerken, dışarıda bekleyen aileleri ise yakınlarının başarılı olması için dua ederek sınavın tamamlanmasını bekledi.

Kaynak: Haber Merkezi