Akademi Ödülleri veya popüler adıyla Oscar ödülleri...

Film endüstrisindeki sanatsal ve teknik başarılara verilen ödüller...

Ödüller, Kaliforniya merkezli Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından yılda bir kez veriliyor.

Akademi üyelerinin oylarıyla verilen ödüller, sinema dünyasında uluslararası bir başarı göstergesi olarak kabul ediliyor.

Ödül kazananlara verilen heykelciğin resmi adı "Akademi Liyakat Ödülü" (Academy Award of Merit) olmasına rağmen heykelcik çoğu zaman "Oscar" lakabıyla anılıyor.

Heykelcik, art deco üslubunda tasvir edilmiş bir şövalye.

1929'da Los Angeles'ta verilmeye başlanan ödüller, yılda bir kez ve çoğunlukla şubat ayında düzenlenen törenle dağıtılıyor.

Akademi'nin yaklaşık 6.000 sinema profesyonelinden oluşan üye listesi gizli tutuluyor.

Üyelerin çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunsa da şartları karşılayan diğer ülke vatandaşları da Akademi'ye üye olabiliyor.

***

Oscar Ödülleri sırasını beklerken...

İngiliz gazetesi The Guardian, yılın en kötü filmleri listesini yayınlayarak bir eleştiri gerçekleştirdi.

İşte İngiliz gazetesine göre yılın en kötü filmleri;

1) ‘Saturday Night’

Ünlü talk show ‘Saturday Night’ın hayranları bile yönetmen ve filmin başrol oyuncusu Jason Reitman’ın kendini beğenmiş hallerine dayanmakta zorlanır.

2) ‘Snow White’

Film eleştirmenlerine göre Pamuk Prenses’in anlamsız aksiyonlu ve müzikal bir yorumu. “Ne gerek vardı demek” de mümkün.

3) ‘Partir Un Jour’

78’inci Cannes Film Festivali’nin açılış filmi, festivale oynayan bir yapım. Sözde kalpleri ısıtan memleket sevgisini aktaran filmin atmosferini başrol oyuncusunun söylediği berbat şarkılar altüst ediyor.

4) ‘Alpha’

Çok sıkıcı. Bu noktadan sonra duygusal yoğunluk 11’e yükselse kaç yazar.

5) ‘High Rollers’

‘Ocean’s Eleven’in ucuz kopyası. Filmin beceremedikleri o kadar göze batıyor ki bunlarla alay etmek seyirciyi eğlendirebilir.

6) ‘Jungle Trouble’

Diğer animasyon filmlerin cesetlerinden bir araya getirilmiş berbat bir Frankenstein canavarı.

7) ‘Jay Kelley’

Kasvetli filmde başrolü canlandıran George Clooney lüks otel odasında panzehiri koyduğu dolabı hatırlayamayan bir adam gibi görünüyor. Varın gerisini siz düşünün.

8) ‘The Boatyard’

Temel teknik film altyapısını sağlamayan bu yapımda oyunculuklar da fecaat. Sabrınızı sınamak için izleyebilirsiniz.

---

Kaynak: Haber Merkezi