Milyonlarca İstanbullu haftanın ilk mesaisini tamamlama telaşındayken hava aniden karardı, beklenen kritik açıklama gecikmedi. Meteorolojik radar verilerinin kırmızıya dönmesiyle birlikte kent genelinde tedirgin bir bekleyiş hakim.
Önümüzdeki 2 Saate Dikkat
Valilik koordinasyonunda yapılan son değerlendirmelerde, sağanağın kentin çevresinde dar bir bant halinde ancak oldukça şiddetli geçeceği kaydedildi. Yetkililer, özellikle akşam trafiğinin kilitlendiği noktalarda su baskınları ve ani göllenmelere karşı sürücülerin direksiyon başında ekstra dikkatli olmasını istedi.
Valilik açıklamasında, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi risklere dikkat çekilerek vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tedbirli davranması gerektiği vurgulandı.
Toplu taşıma duraklarında ve ana arterlerde şimdiden yoğunluk tırmanışa geçti. Yağışın yer yer dolu şeklinde düşme ihtimaline karşı araç sahipleri tedbir almaya çalışırken, belediye ekiplerinin kritik alt geçitler ve dere yataklarında teyakkuza geçtiği bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
'Meteoroloji radarından alınan verilere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta İstanbul çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önemle rica olunur.'





