Milliyet gazetesi yazarı Zeynep Aktaş bugünkü “Bilanço sezonu ve enflasyon koruması” başlıklı yazısının bir bölümünü altın birikimi yapmanın önemine ayırdı.

Ekonomist Zeynep Aktaş “Altın birikiminin önemi” ara başlıklı yazısında neden altın yatırımı yapmalıyız sorusuna cevap verir nitelikte olan 5 madde sıraladı.

Yazısında altın için bir çok kullanım alanı olduğunu, genel olarak yatırımcısına enflasyondan daha çok getiri sağladığı için enflasyonist dönemlerde alternatif yatırım aracı olarak kullanıldığını, Bir çok Merkez Bankası’nın rezervlerinde altın biriktirdiği belirtildi. Aktaş ayrıca altın fiyatlarının Türkiye’de dolar kuru üzerinden fiyatlandığını bu sebeple dolar kuru ile benzer hareketler sergilediğini de maddelerine ekledi.

Aktaş Altın birikiminin önemi yazısında maddeleri şun şekilde sıraladı

  •  Altın Türkiye’de dolarla fiyatlandığı için dolar kuru ile hemen aynı hareketi gösterir.
  •  Enflasyonist dönemlerde önemli bir alternatiftir.
  •  Dalgalanmalar gösterebilir. Ancak genel seyri enflasyon üzerinde getiridir.
  •  Merkez Bankalarının tercihleri arasında yer alır.
  •  Ziynet eşyasıdır. Kullanım alanı vardır.

Muhabir: Haber Merkezi