Yandaşlar Hakan Fidan meselesini sürekli gündemde tutan muhaliflerin AKP’nin içine fitne sokmak için yarıştıklarını söylüyorlar.
AKP’nin içine fitne sokmak için yarışmaya ne gerek var!
Zaten AKP içinde yeterince fitne yok mu?
Hal böyleyken muhalifler bir daha niye AKP içine fitne sokmak için yarışsınlar ki!
Muhalefet, AKP içinde Hakan Fidancılar ile onlara karşı olanlar arasında bir mücadele olduğunu düşünüyor.
Ve bunu dile getiriyor.
Dile getirirken de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın arasına kara kedilerin girdiği varsayımı ile hareket ediliyor.
Yandaşlar ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında herhangi bir problem yaşanmadığını savunuyor.
Bu konuda biz “şu taraf haklı, bu taraf haksız” diyebilecek konumda değiliz.
Her iki taraf da haklı olabileceği gibi haksız da olabilir.
Biz böyle bir durumun AKP’nin içine fitne sokmakta yarışma gibi sunulmasına itiraz ediyoruz.
AKP’nin uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşadığını biliyoruz.
İki AKP’li yan yana geldiklerinde aralarında mutlaka bir sürtüşme konusunun çıktığını da görüyoruz.
Bunun için özel kulis bilgilerine ihtiyaç yok.
Yazılı ve görsel medyayı kıyısından köşesinden takip edenler bile AKP’nin içinde yaşanan anlaşmazlık konuları hakkında etraflı bilgi sahibi olabiliyor.
Son günlerde kimi AKP’liler arınma ihtiyacını dile getiriyorlar.
Partinin kimi isimlerden temizlenmesi gerektiğini söylüyorlar.
Aynı şekilde temizlenmesi gerekir denilen isimler de kendileri hakkında böyle düşünenlerden kurtulmak gerektiğini belirtiyorlar.
Yani iktidar partisi AKP fokur fokur kaynıyor.
Parti içinde fitne olmasa ve birlik beraberlik yaşanıyor olsa böyle tartışmalar çıkar mı?
İktidar partisi kendi içinde böylesine sorunlar yaşarken muhalefet sözcülerinin onlar arasına fitne sokma yarışına girmesi kaynak israfı olur.
Fitne sokuyorlar denileceğine mevcut fitneyi körüklüyorlar denilse belki daha doğru bir tanımlama yapılmış olabilir.
İktidar partisi içindeki anlaşmazlık konuları gerçekten de önüne geçilemez bir hale gelmiş bulunuyor.