Üretim… Üretim... Üretim…
İnsanımızın doğduğu yerde doyması…
Büyükşehirlere göçün artık durması ya da en azından yavaşlaması…
Terkedilen köylerimizin yeniden canlanması…
Köylerimizde tarımın yeniden canlanması…
Köylerimizde ve kırsal kesimde sabah erkenden insanımızın tarlasına bostanına bahçesine gitmesi…
Köylerimizde yeniden sürülerin mal ve davarların otlaması…
Köylerimizde insan olmadığı için kuruyan derelerimizin yeniden çağlaması…
Ve bir husus daha; köylerimizde yeniden yoğun olarak traktör seslerinin yükselmesi…
Son maddeye dikkatinizi çekmek isteriz…
ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR
Neden son maddeye dikkat çekmek istiyoruz?
Çok güzel bir hareketten bahsetmek istiyoruz da ondan…
Haber şu,
Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri tarlaya inip çiftçinin traktörünü ücretsiz onarıyor
Erzincan’da meslek lisesi öğretmen ve öğrencileri, başlattıkları sosyal sorumluluk projesiyle tarlalara inip çiftçilerin traktör bakımlarını ücretsiz yapıyor.
Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle tarlalardaki çiftçilere ücretsiz traktör bakım desteği sağlıyor.
Terzibaba Mahallesi’ndeki tarlalarda gerçekleştirilen çalışmada Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, çiftçilerin iş yükünü hafifletmek için sahaya indi. Üreticilere destek olmak ve öğrencilerin pratik kazanmasını amaçlayan proje kapsamında tarım araçlarının kritik kontrolleri yapılıyor.
TRAKTÖRLERİN TÜM KONTROLLERİ TARLADA YAPILIYOR
Uygulama çerçevesinde öğrenciler tarafından traktörlerin antifriz, yağ, akü, fren, far, sinyal, silecek suyu ve elektrik aksamları detaylı şekilde inceleniyor. Okulda aldıkları teorik eğitimi sahada uygulamaya döken öğrenciler, bu sayede önemli bir mesleki deneyim elde ediyor.
TARIM ARAÇLARININ KRİTİK KONTROLLERİ
Otomotiv Teknolojileri Alan Şefi Deniz Tümyıldız, sosyal sorumluluk projesiyle ilgili yaptığı açıklamada hasat sonrasında traktörlerde oluşabilecek arızaları önceden tespit ettiklerini belirtti. Tamamen ücretsiz yürütülen bu çalışma sayesinde traktörlerin iş yoğunluğunda sanziyana veya sanayiye gitmek zorunda kalmadığını ifade eden Tümyıldız, maliyeti yüksek arızalarda çiftçileri sanayiye yönlendirdiklerini kaydetti. Pilot bölge olarak başlatılan projenin ilerleyen süreçte farklı köy ve beldelerde de yaygınlaştırılacağını vurgulayan Tümyıldız, talebe göre tarlalara, mezralara veya köy merkezlerine giderek hizmet verdiklerini dile getirdi.
ÇİFTÇİLERDEN PROJEYE TAM DESTEK
Projede görev alan öğrencilerden Tarık Semih Bakan ise mesleki açıdan önemli tecrübeler kazandıklarını belirterek çiftçilerin üretim aşamasında her zaman yanında olduklarını ifade etti.
Terzibaba Mahallesi’nde 25 yıldır çiftçilik yapan Murat Karabina da sunulan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Traktörlerin yağ ve antifriz bakımlarının yapıldığını, elektrik aksamlarının kontrol edildiğini söyleyen Karabina, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek devamlılığını diledi.
NEREDE ÜRETİM VARSA ORADA 2B FORMÜLÜ!
Erzincan’daki bu uygulama tüm ülkemize teşmil kılınmalı…
Memleketimizin her köşesinde meslek lisesi öğrencileri tarlaya inip çiftçinin traktörünü ücretsiz onarmalı…
Neden mi?
Traktör demek üretim demek…
Üretimin olduğu yerde 2B formülü geçerlidir.
2B formülü nedir, peki?
Bereket ve bolluk demektir.
Üretimin olduğu yerde bereket ve bolluk vardır…





