Üç türlü yalan vardır: Yalan, kuyruklu yalan, istatistik. Bu ironiye, Türkiye gerçeğinden hareket ederek bir ekleme daha yapmak isteriz. Dört türlü yalan vardır: Yalan, kuyruklu yalan, istatistik ve malum medyamızda zihnimizi döndürmeye matuf yayınlanan anketler.
Seçim sonuçlarını doğruya yakın tahmin ettiği için el üstünde tutulan Tarhan Erdem in anketini tartışıyoruz günlerdir. Ankete göre, "Türkiye de türban takanların sayısı artmış" Erdem, laiklik kavramını eğip bükerek kendilerine menfaat dünyası inşa edenlerin rejimfobi yaygarası olabilecek bir iş çıkarmış.
Anketle bu milleti koyun gibi gütmeye alışmış hakim paradigmanın kulağına üflenmeye çalışılan şey şu aslında: "Baskı mekanizmalarınızı hazır edin" Nitekim, anketi yorumlayanlar, "Türban nefret simgesi mi oluyor " başlıklı insanı dehşete düşüren, kirli niyetlerini açık eden yazılar kaleme almaktan çekinmediler.
Bu ülkede türban ve başörtüsü takanların sayısında artma varsa, bundan herkesin memnuniyet duyması ve keyiflenmesi gerekir. Zira, bu ülkenin yüzde 99.9 u Müslüman dır. Din-diyanet konusunda cahil cühela yorumlar kesen sabıkalı kalemşörlerimizin de, bu milletin doğal efendisi olduklarını zannedenlerin de kafa kağıtlarında "Müslüman" yazar. Öyleyse Müslüman olan birisinin, Allah (c.c.) ünün Kur an-ı Kerim de açıkça vazettiği bir emrin yerine getirilmesinden rahatsızlık duyması düşünülemez.
Peki, toplumu kendi meşreplerince dizayn etmek için uğraşan, yaptıkları haberler, yayınlar, programlar, diziler ve uyduruk anketlerle bu milletin zihinlerini dönüştürmeye çalışanların amaçları nedir Bu millet, Orta Asya steplerinden beri Müslüman dır. Ve, İslam dini bu milletin karakterine, kodlarına, sosyal, kültürel dokusuna nakış nakış işlenmiştir. Bu millet, İslam dinini yeni keşfetmedi ki, başörtüsü veya türban takanların sayısındaki artışı, dönemsel ve sayısal olarak anketlerinize konu yapabiliyorsunuz
Bu milletin yüzde 99.5 u başörtüsü taksa veya hiç kimse başörtüsü takmasa bile, birilerinin, "Neden bunu takıyorsunuz " ya da "Neden takmıyorsunuz " demeye hakkı olamaz. Anketlerle, istatistiklerle "Takan artıyor, açılan azalıyor" gibi kıyaslamaya hakkı olamaz.
Yanlı anketlerle, milletin zihnine "rejimfobi" pompalamaya, korku üfürerek ürettikleri mesnetsiz yasakların devamına zemin hazırlamaya da hakkı olamaz.
Bu nasıl demokrasi