Fenerbahçe'nin geçtiğimiz transfer ettiği Sidiki Cherif'in yeni takımı belli oldu. Sarı-lacivertliler genç futbolcuyu Premier Lig'e sattı.
KAÇ MİLYON EUROYA SATILDI
Angers'dan 4 milyon euro kiralama ve 18 milyon euro zorunlu satın alma bedeliyle İstanbul'a ayak basan Chérif'in İngiltere macerası resmen başladı. Coventry City'nin kasasından çıkacak net 24,5 milyon euro, Fenerbahçe'nin tarihi satış rekorlarını da yerinden oynattı. Genç golcü; 30 milyon euroluk Ferdi Kadıoğlu ve 28 milyon euroluk Arda Güler'in hemen ardından listeye üçüncü sıradan giriş yaptı. Al-Hilal'e 22 milyon euro karşılığında giden Yusuf Akçiçek ise bu flaş imzanın ardından dördüncü sıraya geriledi.
MASADAKİ YÜZDE 10 DETAYI
Müzakere masasında sarı-lacivertli kurmayların sadece bugünü değil, yarını da sağlama aldığı dikkat çekti. İmzalanan protokole göre, İngiliz ekibi oyuncuyu ileride başka bir takıma satarsa, elde edilecek transfer kârının yüzde 10'u doğrudan Fenerbahçe'ye aktarılacak. Resmi işlemler ve sağlık kontrolleri için Ada'ya uçan Chérif'in yarın 5 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

"SABIRSIZLANIYORUM" SÖZLERİYLE GİTTİ
Romelu Lukaku ve Vedat Muriqi gibi dev isimlerin kadroya dahil edilmesiyle formayı unutma noktasına gelen, geride kalan sürede 17 maça çıkıp yalnızca 3 gol ve 1 asistle oynayan piyasa değeri 18 milyon euroluk genç yıldız, veda mesajında heyecanını gizleyemedi. İngiliz ekibinin resmi kanallarına konuşan Fransız santrforun, “Coventry City oyuncusu olduğum için çok mutluyum ve Premier League’de oynayacak olmaktan heyecan duyuyorum. Taraftarlara neler yapabileceğimi göstermek için sabırsızlanıyorum.” ifadeleri kaydedildi.





