Deprem hareketliliği Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam ederken 1 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde AFAD tarafından yayımlanan son kayıtlar dikkat çekti. Verilerde çok sayıda küçük ölçekli deprem yer alırken, sarsıntıların merkezleri ve derinlikleri de ayrıntılı biçimde paylaşıldı.
Listenin en üst sırasında saat 07.53'te gerçekleşen Ege Denizi-Karaburun depremi bulunuyor. 2,1 büyüklüğündeki sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak kaydedildi. Bundan önceki kayıtlarda Elazığ, Muğla, Balıkesir ve Bulgaristan sınırına yakın bölgelerde de depremler görüldü.
Gece saatlerinde ise özellikle Afyonkarahisar'ın Bolvadin ve Çay ilçeleri çevresinde art arda küçük sarsıntılar yaşandı. Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki 2,8 büyüklüğündeki deprem de listede öne çıkan kayıtlar arasında yer aldı.
SABAH SAATLERİNDE HANGİ DEPREMLER OLDU?
AFAD verilerine göre saat 07.53'te Ege Denizi'nde, Karaburun'a 9,65 kilometre uzaklıkta 2,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu sarsıntı, paylaşılan listedeki en son kayıt olarak yer aldı.
Saat 07.45'te Sivrice çevresinde 1,9 büyüklüğünde deprem ölçüldü. Ardından Ula'da 1,3, Altıeylül'de ise 1,6 büyüklüğünde sarsıntılar kayda geçti.
Saat 07.24'te Bulgaristan'ın Hasköy bölgesinde meydana gelen 2,4 büyüklüğündeki deprem de Türkiye sınırları içerisindeki Lalapaşa'ya 27,90 kilometre mesafede gerçekleşti.
MALATYA'DAKİ DEPREMLER KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE?
Malatya'da gece boyunca farklı ilçelerde çok sayıda deprem kaydedildi. Pütürge, Battalgazi, Akçadağ, Kale ve Doğanşehir listede yer alan merkezler arasında bulunuyor.
Battalgazi'de saat 02.42'de gerçekleşen deprem 2,8 büyüklüğündeydi. Sarsıntının derinliği 9,69 kilometre olarak ölçüldü. Aynı ilçede 04.44'te 0,9 ve 06.40'ta 2,4 büyüklüğünde başka sarsıntılar da meydana geldi.
Pütürge'de ise 03.54'te 0,7, 06.07'de 0,9 büyüklüğünde depremler kayda geçti. Akçadağ'da 04.34'te 1,5 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.
EGE DENİZİ'NDE HAREKETLİLİK SÜRÜYOR MU?
Ege Denizi'nde hem Karaburun hem de Bodrum çevresinde deprem kayıtları bulunuyor. Karaburun yakınındaki 2,1 büyüklüğündeki sarsıntı sabahın en güncel kaydı olurken Bodrum açıklarında gece saatlerinde iki farklı deprem meydana geldi.
Saat 03.07'de Bodrum'a 6,15 kilometre mesafede 1,4 büyüklüğünde, saat 02.21'de ise 1,9 büyüklüğünde deprem ölçüldü. Muğla'nın Ula ve Milas ilçelerinde de gece ve sabah saatlerinde küçük sarsıntılar kaydedildi.
MARMARA VE AKDENİZ'DE HANGİ KAYITLAR VAR?
Marmara Denizi-Gemlik Körfezi'nde saat 02.28'de 2,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının Armutlu'ya 5,76 kilometre mesafede ve 7,19 kilometre derinlikte olduğu belirtildi.
Akdeniz'de ise Kaş açıklarında 2,1, Kumluca açıklarında 1,8 büyüklüğünde depremler kayda geçti. AFAD'ın paylaşılan listesinde farklı bölgelerdeki sarsıntılar saat sırasına göre yer alırken, yeni depremler meydana geldikçe kayıtların güncellenmesi bekleniyor.





