Bingöl'ün Adaklı ilçesindeki Yatılı Bölge Ortaokulu ile Şehit Hikmet Saydan İlkokulu'nda öğle yemeği sonrası bazı öğrenciler mide bulantısı şikâyeti yaşamaya başladı. Durumun sağlık çalışanlarına bildirilmesi üzerine çok sayıda ekip okullara gönderildi.

120 ÖĞRENCİ HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Yapılan ilk incelemelere göre toplam 120 öğrenci, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Adaklı ve Kiğı Devlet Hastanelerine sevk edildi. Rahatsızlanan 13 öğrencinin ise Bingöl Devlet Hastanesine gönderildiği açıklandı.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı, yemeklerden alınan numunelerin laboratuvarda incelenmek üzere gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

BİNGÖL VALİSİNDEN OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA


"Bugün Adaklı ilçemizde bulunan Yatılı Bölge Ortaokulu ve Şehit Hikmet Saydan İlk Okulu'nda verilen öğle yemeği sonrasında bazı öğrencilerimizde görülen mide bulantısı üzerine gıda zehirlenmesi şüphesi ile sağlık ekiplerimiz hızlıca okullara yönlendirilmiştir. İlk belirlemelere göre rahatsızlanan 120 öğrencimiz peyderpey 112 Acil Sağlık ekiplerince Adaklı ve Kiğı İlçe Devlet Hastanelerine sevk edilmiştir. Bunlardan 13 öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine yönlendirilmiş, İl merkezinden 2 çocuk doktoru ivedilikle ilçelerimize görevlendirilmiştir. Öğrencilerimizin genel sağlık durumları iyi ve hayati tehlikeleri bulunmamakta olup tedbir amaçlı gözlem altında tutulmaktadırlar. Durumu iyileşenler taburcu edilmektedir"

İNCELENMEK ÜZERE ÖRNEKLER ALINDI

"Olayın ardından Kaymakamlığımızın talimatıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından okul yemekhanesinde gerekli incelemeler başlatılmış, numuneler alınarak laboratuvara gönderilmiştir. Süreç kaymakamlığımız tarafından hassasiyetle takip edilmekte olup konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler doğrultusunda gerekli açıklamalar yapılacak, süreç şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşılacaktır"

Kaynak: Haber Merkezi