Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL-SEN) Genel Başkanı Sezgin Sevinç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından sendika genel başkanlığına uzanan kariyeriyle tanınıyor. 26 Mayıs 1983 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde doğan 43 yaşındaki Sevinç, 2020 yılında sendikanın İstanbul Şube Başkanlığını üstlendi. Mayıs 2026'da gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulun ardından genel başkanlığa seçilen Sevinç, yerel yönetim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.
TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı Sezgin Sevinç'in hayatı, eğitim geçmişi ve kamu görevindeki kariyeri araştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde itfaiye personeli olarak çalışmaya başlayan Sevinç, yıllar içinde sendikanın İstanbul örgütlenmesinde görev aldı.
2020 yılında İstanbul Şube Başkanı olan Sevinç, 16-17 Mayıs 2026 tarihlerinde yapılan genel kurulun ardından sendikanın genel başkanlığına getirildi. Yeni yönetim, 23 Mayıs'ta kamuoyuna duyuruldu.
Sivas'ta başlayan eğitim hayatını İstanbul'da sürdüren Sevinç, kamu görevinin yanında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans eğitimi aldı.
TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı Sezgin Sevinç kimdir?
Sezgin Sevinç, Türk sendikacı ve kamu çalışanıdır. Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikasının genel başkanlığını yürütüyor.
26 Mayıs 1983 tarihinde Sivas'ın Zara ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Sivas'ın Hafik ilçesindeki Adem Yavuz Yatılı Bölge Okulunda tamamladı.
Lise eğitimini İstanbul'daki Emirgan Özdemir Sabancı Lisesinde aldı. Daha sonra siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı.
2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında kamu görevine başlayan Sevinç, sendikal faaliyetlerinin ardından 2026 yılında TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı oldu.
Sezgin Sevinç kaç yaşında, doğum tarihi ne?
TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı Sezgin Sevinç, 26 Mayıs 1983 doğumludur.
7 Kasım 2026 itibarıyla 43 yaşındadır. Doğum yeri Sivas'ın Zara ilçesidir.
2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde çalışmaya başladığında 26 yaşındaydı. İstanbul Şube Başkanlığına 37, sendika genel başkanlığına ise 42 yaşındayken getirildi.
Sezgin Sevinç nereli, aslen nereden?
Sezgin Sevinç, Sivas'ın Zara ilçesindendir.
Çocukluk yıllarını Sivas'ta geçirdi. İlk ve ortaöğrenimini Zara'da değil, Sivas'ın Hafik ilçesinde bulunan Adem Yavuz Yatılı Bölge Okulunda tamamladı.
Lise öğrenimi için İstanbul'a giden Sevinç, eğitim ve meslek hayatının sonraki bölümünü bu şehirde sürdürdü.
2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde göreve başlamasıyla kamu hizmetindeki kariyeri de İstanbul'da şekillendi.
Sezgin Sevinç ne iş yapıyor, mesleği ne?
Sezgin Sevinç'in mesleki geçmişi itfaiyecilik ve kamu çalışanlığına dayanıyor.
2009 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde göreve başladı.
İtfaiye teşkilatında çalıştığı dönemde belediye personelinin çalışma koşulları, mesai düzeni ve özlük haklarıyla ilgili süreçleri yakından tanıdı.
Daha sonraki yıllarda sendikal faaliyetlere yönelen Sevinç, İstanbul şube başkanlığının ardından genel başkanlık görevini üstlendi.
Sezgin Sevinç hangi okullarda okudu, eğitimi ne?
Sezgin Sevinç, ilk ve ortaöğrenimini Sivas'ın Hafik ilçesindeki Adem Yavuz Yatılı Bölge Okulunda tamamladı.
Lise eğitimini İstanbul'daki Emirgan Özdemir Sabancı Lisesinde gördü.
Yükseköğreniminin ardından siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans eğitimi aldı.
Eğitim geçmişinde kamu yönetimi, siyaset ve uluslararası ilişkilerle bağlantılı akademik çalışmalar bulunuyor.
Sezgin Sevinç İBB'de hangi görevde çalıştı?
Sezgin Sevinç, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında göreve başladı.
Kamu personeli olarak çalıştığı bu dönemde itfaiye hizmetlerinin yürütülmesinde görev aldı.
İtfaiye personelinin mesai düzeni, çalışma koşulları ve mesleki hakları, sonraki yıllarda sendikal faaliyetlerinde de üzerinde durduğu konular arasında yer aldı.
Sevinç'in sendikacılık kariyeri, belediye çalışanı olarak edindiği mesleki deneyimin ardından gelişti.
Sezgin Sevinç TÜM YEREL-SEN İstanbul Şube Başkanı ne zaman oldu?
Sezgin Sevinç, 2020 yılında TÜM YEREL-SEN İstanbul Şube Başkanlığına seçildi.
Bu görevde belediyeler ve yerel yönetim kuruluşlarında çalışan kamu personelinin sendikal örgütlenmesiyle ilgilendi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının sendikal temsil süreçlerinde görev üstlendi.
Sevinç'in şube başkanlığı döneminde TÜM YEREL-SEN'in İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yetki kazanması, sendikanın örgütlenme çalışmalarında öne çıkan gelişmelerden biri oldu.
Sezgin Sevinç İBB'de 32 yıl sonra hangi başarıyı elde etti?
Sezgin Sevinç'in İstanbul Şube Başkanlığı döneminde TÜM YEREL-SEN'in İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sendikal yetki elde ettiği belirtildi.
Sevinç'in biyografisine ilişkin yayımlanan haberlerde, bu gelişmenin 32 yıl sonra elde edilen bir sendikal yetki başarısı olarak aktarıldığı görülüyor.
Sendikal yetki, ilgili mevzuatta belirlenen koşulları karşılayan sendikanın kamu işvereniyle yürütülen toplu sözleşme ve temsil süreçlerinde yetkili olmasıyla bağlantılıdır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki örgütlenme çalışmaları, Sevinç'in genel başkanlık öncesindeki sendikal faaliyetlerinin önemli bölümünü oluşturdu.
Sezgin Sevinç TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı ne zaman oldu?
Sezgin Sevinç, Mayıs 2026'da TÜM YEREL-SEN Genel Başkanlığına seçildi.
Sendikanın 5. Olağan Genel Kurulu, 16-17 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel kurulda merkez yönetim, denetleme ve disiplin kurulları ile üst kurul delegeleri belirlendi.
Yeni seçilen Merkez Yönetim Kurulu, kendi içinde görev dağılımını yaptı. 23 Mayıs 2026 tarihinde açıklanan yönetimde genel başkanlık görevini Sezgin Sevinç üstlendi.
Sevinç, göreve gelmesinin ardından yerel yönetim çalışanlarının haklarına yönelik örgütlenme ve sendikal çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.
Sezgin Sevinç'ten önce TÜM YEREL-SEN Başkanı kimdi?
Sezgin Sevinç'ten önce TÜM YEREL-SEN Genel Başkanlığı görevini Mücahit Dede yürütüyordu.
Mayıs 2026'da yapılan genel kurulun ardından göreve başlayan Sevinç, önceki yönetimlerde görev alan sendikacılara teşekkür etti.
Yeni dönemde sendikanın yerel yönetim çalışanları arasındaki örgütlenmesini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Genel kurul sonrasında yapılan görev dağılımıyla sendikanın merkez yönetiminde de değişiklik yaşandı.
TÜM YEREL-SEN nedir, hangi konfederasyona bağlı?
TÜM YEREL-SEN'in açılımı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikasıdır.
9 Eylül 2013 tarihinde kurulan sendika, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Genel merkezi Ankara'da bulunuyor.
Sendika; belediyeler ve diğer yerel yönetim kurumlarında görev yapan kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal, demokratik ve hukuki haklarını geliştirmeyi amaçlıyor.
Üyelerinin çalışma koşulları, özlük hakları, sosyal denge sözleşmeleri ve sendikal temsil süreçleri faaliyet alanları arasında yer alıyor.
TÜM YEREL-SEN'in 2026 yılı yönetiminde kimler var?
16-17 Mayıs 2026 tarihlerindeki genel kurulun ardından belirlenen merkez yönetiminde Sezgin Sevinç genel başkanlık görevini üstlendi.
Yönetim kurulundaki diğer görev dağılımı şöyle açıklandı:
Genel Başkan: Sezgin Sevinç.
Genel Sekreter: Ergül Gülmez.
Genel Mali Sekreter: Sinan Küçükyılmaz.
Genel Örgütlenme Sekreteri: Esma Durmaz.
Genel Hukuk ve Sözleşme Sekreteri: Özkan Karakaya.
Genel Eğitim, Basın ve Yayın Sekreteri: Serhat Ekinci.
Genel Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreteri: Devrim Onur Erdağ.
Sezgin Sevinç'in sendikal çalışmaları hangi alanları kapsıyor?
Sezgin Sevinç'in genel başkanlığını yürüttüğü TÜM YEREL-SEN, belediye çalışanlarının mali ve sosyal haklarına yönelik çalışmalar yapıyor.
Sendikanın 2026 yılındaki gündeminde zabıta ve itfaiye personelinin mesai ücretleri, çalışma süreleri, meslek sınıfları ve kariyer hakları bulunuyor.
Yerel yönetim çalışanlarının sosyal denge sözleşmeleri de sendikanın üzerinde çalıştığı konular arasında yer alıyor.
Sevinç, sendikanın 5. Dönem 1. Başkanlar Kurulu toplantısında da örgütlenme ve çalışan haklarına ilişkin çalışmalarını sürdürdü.
Sezgin Sevinç evli mi, kaç çocuğu var?
TÜM YEREL-SEN Genel Başkanı Sezgin Sevinç evli ve üç çocuk babasıdır.
Aile hayatına ilişkin bu bilgi, 7 Kasım 2026 tarihinde yayımlanan biyografik haberlerde yer alıyor.
Sevinç, kamuoyunda daha çok İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki çalışma geçmişi ve sendikal yöneticilik faaliyetleriyle tanınıyor.
Sezgin Sevinç'in hayatı ve kariyerinde öne çıkan tarihler
26 Mayıs 1983: Sivas'ın Zara ilçesinde doğdu.
İlk ve ortaöğrenim: Sivas Hafik'teki Adem Yavuz Yatılı Bölge Okulunda eğitim gördü.
Lise: Emirgan Özdemir Sabancı Lisesinde okudu.
2009: İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında göreve başladı.
2020: TÜM YEREL-SEN İstanbul Şube Başkanı oldu.
16-17 Mayıs 2026: Sendikanın 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı.
23 Mayıs 2026: TÜM YEREL-SEN Genel Başkanlığı görevi yeni yönetim dağılımıyla açıklandı.
Eylül 2026: Ankara'da düzenlenen 5. Dönem 1. Başkanlar Kurulu toplantısına genel başkan olarak katıldı.





