Türkiye - Fransa dev maçı öncesi UEFA'dan gündemi sarsacak bir hakem kararı geldi! Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Sporting maçı sonrası yaptığı olay çıkaran "dingil" göndermesiyle hafızalara kazınan Alman hakem Christian Dingert, A Milli Takımımızın kritik sınavında VAR koltuğuna oturtuldu.

OLAYLI "DİNGİL" GÖNDERMESİ

Atama kararının duyurulmasının hemen ardından tüm dikkatler, kısa bir süre önce yaşanan o büyük krize çevrildi. Hatırlanacağı üzere, Galatasaray'ın Sporting Lizbon ile oynadığı zorlu Avrupa mücadelesinde kritik pozisyonda VAR uyarısı yapmayan Christian Dingert, Okan Buruk'u çileden çıkarmıştı.

Okan Buruk Hakemliğini Bitiririm Demişti Uefa O Hakemi Türkiye Fransa Maçına Atadı (1)

Maç sonundaki basın toplantısında hakem yönetimine yönelik zehir zemberek ifadeler kaydedildi.

Alman hakemin soyadına gönderme yapan tecrübeli çalıştırıcı, "Dingert, yani 'dingil' de dediler ama Dingert diyoruz biz. Ben olsam o Alman hakemin, hakemlik hayatını bitiririm" sözleriyle isyan etmiş ve bu açıklama uzun süre manşetlerden inmemişti.

BÜYÜTEÇ ALTINDAKİ 90 DAKİKA

Yaşanan bu ağır polemiğin dumanı henüz tüterken, Dingert'in Ay-Yıldızlı formanın kader maçına atanması şaşkınlığa sebep oldu. Dünya devi Fransa'yı Kocaeli Stadyumu'nda ağırlayacağımız mücadelede nefesler 25 Eylül 2026 Cuma akşamı saat 21.45'te tutulacak.

Muhabir: Ahmet Güney