Milyonlarca emekli gözünü kulağını gelen zamlardan sonra ne kadar bayram ikramiyesi alacağı konusuna dikti. Peki Emekiler ne kadar bayram ikramiyesi akacak? Hükümetin masasındaki rakamla ilgili detaylar çıktı.
Ramazan Bayramı yaklaşırken milyonlarca emekli bayram ikramiyesine AK Parti hükümetinin zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Türkiye Emekliler Derneği’de emeklilerin bu bayramda alacağı bayram ikramiyesiyle ilgili dikkat çeken ifadelerde bulundu.
Emekiler ne kadar bayram ikramiyesi alacağını merak ederken kulislerde bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler ortaya çıktı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ise bayram ikramiyesinin en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istediklerini belirtti.
"EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN 500 TL OLSUN"
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün son bir yıl içerisinde 1100 liralık bayram ikramiyesinin döviz kuru ve enflasyon karşısında erdiğini vurgularken yeni bayram ikramiyesiyle ilgili hükümetten beklentilerini şu sözlerle ifade etti.
Emeklilerimiz, 2018 yılında 1000 liralık ikramiyeyle birçok ihtiyacını giderebiliyordu. O dönem 1000 liralık ikramiyeyle emeklilerimiz, kurbanını aldığı gibi torunlarına harçlık da verebiliyordu. Bugün 1100 lira olan ikramiyeyle emeklilerimizin bunları yapması mümkün değil. Çarşıda pazarda fiyatlar artarken, emeklilerin bayram ikramiyesi aynı kaldı. Oysa bayram ikramiyelerine, aylıklara her altı ayda bir yapılan ve enflasyona endekslenen artışlar uygulanıp, bu yılın üç aylık TÜFE artışı da ilave edilseydi ikramiye rakamı 2 bin 903 lira olurdu. Ayrıca, 2018'de en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenen bayram ikramiyeleri bugün de aynı gösterge, yani en düşük emekli aylığı baz alınarak ödenseydi 2 bin 500 liraya yükselirdi.
Bugün geldiğimiz noktada, enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında 1100 liralık bayram ikramiyesinin değeri azalmıştır. TÜED olarak, ikramiye rakamının en düşük emekli maaşı olan 2 bin 500 liraya yükseltilmesini istiyoruz.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Milli Gazete Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.
Yorumlar
(12)Ünsal - emekli çalışmak zorunda Benim eşim emekli çalışırken rahatlık 2 aylık daha çalıştığı paradan bir kenara koymuştum 2 ay daha yeter iş bulamazsa pazara Gidemem gerçekten giremeyiz emekli maaşı ancaelektrik su deterjanlarYeminle başka bir şeye yetmiyor Bir tane de tavuk alıyoruz 94 liraya başka bir şey yokemekliye ikramiye Ben de bekliyordum yeminle söylüyorum 2000 lira ama neredeyine de Tayyip Erdoğan'ı destekliyoruz çünkü ondan başka daha bu kadar daha bize yakın yok Allah sonumuzu hayır eylesin inşallah düzelir çıkarız Hani Aralık ayında alırım alamto alacakmış ya Nasıl çoğalacak emekliye 5000 lira yapsa bile 105 lira 5 kilo şeker o zaman da 300 lira olur önüne geçebiliyorlar mı gerçekten kına geldi Allah yar ve yardımcımız olsun,
Ali Ok - Sizler emeklilerin ne ceketini emekli olunca anlarsınız şimdi ne verirsen secimde onu alırsın 13.5 milyon emekli var bir partinin iktidar olması emeklilerin elinde kıcınızı yırtmayın boşuna vermeden almak allaha mahsus verecen .ki istemeye yüzün olsun hem peygamberimiz ne demiş veren el alan elden daha hayırlıdır demiş para yok diyor her kese var emekliye yok diyor yani emekli atıl .mı sizde secimde atıl olursunuz inşallah
Nuri Özölçer - Emekli ayliğinda buyuk halsizlik var adam var 2500 aliyor adamda 15000 aliyor ayni ikramiyeyi o nada veriyor buyuk halsizlik bunu duşunmeleri lazim
Ahmet - 5000 Tl verseler bunları kimse kurtaramaz
Zeki Açıksarı - İki ikramiye ile bari kurban hissesi alabilelim.İlk verildiğinde birşeyler ifade ediyordu.Şimdi çoook komik kalıyor.Allah herkese hayırlı işlerinde yardımcı olsun.Tüm emeklilere selâmlar.
Ikram Ertek - Kölelerin aç kaldı feri yok sandığa gide,. Başka cumhuriyet fabrikasıda kalmadı satarak doyurasın.bilim ve fen düşmanlarına güle güle üzülmeyin dürüstler biriktirir 40 yıl sonra torumlarınız din dalgasıyla tekrar konarlar
Adnan Hoca - Danışmanların,yandaşların 5-6 maaş alıp,yandaşların tomarı ile götürdukleri bu ortamda ikramiyeler 5000 tl olsa ne olur,allahın izni ile ilk seçimde emekliler kesecek bunların biletlerini.
Ölümlü Dünya - Verseler de farketmez, coluk çocuk, yeğen torun işsiz, emekliye vermişler ne fayda, kalpleer kırık gönüller yaslı, haramilerden fayda gelmez bu vatana, haksız yere devlet malı yiyen cehennemden yer beğensin.
Selami - verseniz ne olur vermeseniz ne olur.verince fazlasını almıyormusunuz? TL bitmiş hayla haftalardır şu kadar bu kadar olucak diye miletin parasını sakız gibi çiğniyorsunuz.çok ah alıyorsunuz çokkkkk.çıkar ayeste ayeste.
doğrusöyler - Şu hale bak vatandaşı kömür yardımı aile sosyal bakanlık yardımı bankalardan para alacak promosyon devlet bayramda harçlık verecek altı ay bu meşgul eder gündemi . Milleti yardıma şartlandırmak buna denir. Resmen işliyorlar algılarını biz verirsen veririz vermez isek açsınız diye..Küzey Türkiye Başkanlığı..
eyt olmaz - yüzde 25 emekliye zam veren ikramiyeyi tabiki yükseltmez Tüik bitirdi emekliyi memuru
Akif - 1100+100=1200 alacağınız ikramiye bu Yalandan insanları umutlandırmayın Bunlar 20 yıldır ne verdilerde ne bekliyorsunuz...
Yazılan yorumlardan Milli Gazete hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Sitemizin Topluluk Kurallarına uymayan yorumlar yayınlanmaz. Yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Milli Gazete editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Milli Gazete değil haberi geçen ajanstır.