Mangalda pişirme yöntemi, klasik tatları dahi bambaşka lezzetlere ulaştıran bir yöntemdir. Ancak burada en önemli püf nokta mangalda pişirilmek istenilen etin öncesinde doğru bir sos ile marine edilmesidir.
Mangalda en çok yapılan ürünlerin başında tavuk kanat gelir. Tavuk kanadı mangalda yemekten hoşlanan ancak mangal hazırlayacak ortamı olmayan pek çok kişi, tarife alternatif arayışı içerisindedir. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde mangal tadında fırında tavuk kanat tarifine yer verdik. Yemelere doyamayacaksınız! İşte ayrıntılar…
MANGAL TADINDA FIRINDA TAVUK KANAT TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Mangal tadında fırında tavuk kanat tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
- 1 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 paket tavuk kanat, yarım limonun suyu, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, yenibahar, kimyon, tuz, pul biber, karabiber.
MANGAL TADINDA FIRINDA TAVUK KANAT TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?
Mangal tadında fırında tavuk kanat tarifinin yapımına sos için vermiş olduğumuz tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırarak başlayın. Tavuk kanatları sosun içerisine alın ve tüm kanatların eşit bir şekilde soslandığından emin olun. Bu aşamada tavukların daha lezzetli olmaları için kanatların üzerlerine birkaç çizik atabilirsiniz.
Tavuk kanatları en az 2 saat olacak şekilde sos ile birlikte buzdolabında bekletin. Vakti olanlar bu tarifi bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilir. Böylelikle tavuğun lezzeti artacaktır.
Hazırladığınız soslu tavuk kanatları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra servis edin. Arzu ederseniz tavuklarınızı yanmaz, yapışmaz bir tavada da arkalı önlü kızartabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!
MANGAL TADINDA FIRINDA TAVUK TARİFİ KAÇ KİŞİLİK?
Yumuşacık, mangal tadında fırında tavuk tarifimiz 2- 3 kişiliktir. Tarifin hazırlık aşaması 5 dakika, pişirme aşaması ise yaklaşık olarak 35 dakika kadar sürmektedir.





