Her şey 1969 yılında Konya da başladı ve hâlen devam ediyor
Bu seçim sessiz ve sönük geçiyorken, Erbakan faktörü devreye girdi ve durum bir anda değişiverdi. Hani hocamızın "Millî Görüş partileri ve diğerleri" benzetmesi var ya, işte aynen öyle bir şey oldu ve liderler açısından bakıldığında bir anda "Erbakan ve diğerleri" konuşulmaya ve yazılmaya başlandı.
1960 lı yıllardan beri değişik vesilelerle defalarca gittiğim farklı Konya toplantılarını hatırlıyor ve yine o eski heyecanları ben de Konyalı Millî Görüşçüler gibi aynen duyuyorum. Son iki yıldır konuşmalar yapmak veya iş görüşmelerinde bulunmak gibi değişik vesilelerle Konya ve civarına gittim, değişik izlenimler edindim, yeni bir başlangıç ve Allah ın izniyle gelmekte olan başarının izlerini gördüm. Hani, yiğit düştüğü yerden kalkar derler ya, işte aynen öyle oluyor. Bunun böyle olduğunu benim gözlemlerimden ziyade, bir başkasının, Ruşen Çakır ın Vatan gazetesi adına 08 Temmuz 2007 günü yazdıklarından izleyelim.
Ruşen Çakır ın haber yorumu "Millî Görüş Konya da tekrar dirilecek mi " başlığını taşıyor ve şöyle devam ediyor: Necmettin Erbakan ilk kez 1969 yılında, Konya dan bağımsız milletvekili seçilmişti. Yaklaşık 40 yıl sonra onun liderliğindeki Millî Görüş hareketi yine aynı ilden dirilmeye çalışıyor. Peki mümkün mü İşte bu sorunun cevabını Konya da, Saadet Partisi üyeleriyle görüşüp tartışarak bulmaya çalıştık. Karşımızda 1980 sonları 90 başlarının RP sini andıran bir parti var. Yüzde 10 luk barajı geçip geçmemek kimsenin umurunda değil. 16 milletvekili adayının tümü kolları sıvamış. Yine "seçim karargahı" kurulmuş, yine çoğu genç olan partililer, teknolojinin en son imkanlarını kullanarak hummalı bir kampanya yürütüyorlar. Ve hepsi Erbakan ın son dönemdeki açıklamalarıyla iyice moral kazanmışlar. SP birinci sıra adayı, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Özkafa şöyle konuşuyor: "Bizim seçmenimiz 2002 de AKP ye oy vermişti. Geçen sürede yanlış yaptıklarını anladılar. Ama son cumhurbaşkanlığı kriziyle, kerhen de olsa bir kez daha AKP ye vermek isteyenler çok oldu. Fakat Hocamızın açıklamalarından sonra bunların çoğu yeniden SP ye oy vereceklerini söylüyorlar. SP Konya İl Müfettişi İbrahim Erkan ise "2002 de her on kişiden 4-5 inde AKP rozetleri vardı. Şimdi rozetli kimse göremezsiniz" dedi Konya da SP lilerle yaptığımız sohbetlerde de bu trendi doğrulayan öğelerle karşılaştık. Örneğin SP liler 28 Şubat ı unutmuşa benziyorlar, TSK ya toz kondurmuyorlar. İçlerinde "zinde güçler de Millî Görüş hakkında olumlu bir noktaya geldi" diyenler çok.
*
Diğer partiler zalim düzenin bekçisi
Konya öyle de memleketim İzmir farklı mı Elbette değil. Geçen hafta da yazmıştım, tekrar hatırlatayım. Türkiye siyasetinde ve Millî Görüş Hareketi tarihinde İzmir ve Ege nin fonksiyonu bir başkadır, zordur, zorludur; bu bölgede Millî Görüş adına çalışmak daha da zordur. Bunun böyle olduğunu ancak tâ başından beri benim gibi bizzat içinde olanlar iyi bilir; ama Erbakan Hoca en iyi bilir, İzmir e önem verir.
Nitekim Millî Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi nin İzmir de düzenlediği mitinge de katıldı. Gündoğdu Meydanı nda gerçekleştirilen mitinge on binlerce vatandaş katılırken Millî Görüş Liderine uzun süre sevgi gösterisi yapıldı. Oldukça coşkulu ve heyecanlı geçen mitingde sık sık Efsane Başbakan Mücahit Erbakan , Türkiye seninle gurur duyuyor , Saadet gelecek, zulüm bitecek ve Türkiye yanıyor, Hocasını arıyor sloganlarıyla karşılandı. Erbakan, İzmir in Gündoğdu Meydanı nı dolduran Saadetlilere, Millî Kurtuluş Harekâtı na destek verdikleri için teşekkür etti.
Erbakan Saadet Partisi nin İzmir mitinginde "Çürümüş AB kapısının önünde bekliyorlar. Bizi kapının önüne bağlayın diyorlar. Kendi tarihlerini, medeniyetlerini unutmuşlar. Oysa AB medeniyetinin temeli Hıristiyanlıktır" diye konuştu. Kıbrıs ın AB uğruna feda edildiğini ve seçimlere sadece iki partinin girdiğini anımsatan Erbakan, "Bu partiler Millî Görüş ve diğerleridir" dedi. Erbakan, "Saadet Partisi dışındaki tüm partiler bu (zalim) düzenin bekçisi. Bunlar kökü çürümüş ağacın yaprağının tozunu almaya çalışıyor. Buna da IMF izin vermez. Verse bile ağacın kökü çürük, ey dişi çıkmamış çocuk! Kimi aldatıyorsun!" dedi. Refahyol döneminden örnekler veren Erbakan, o dönemde yeni vergi getirmeden, borç para almadan bütçeye ek 30 milyar dolar eklediklerini ifade etti. Bunun sonucunda halkın yüzünün güldüğünü dile getiren Erbakan, yeniden bunları yapmak için Saadet Partisi nin iktidara geleceğini kaydetti.
*
Erbakan ın ESAM Konferansları seçime damga vuruyor
Asıl büyük etkiyi TV5 ve diğer bazı kanallardan naklen yayınlanan ESAM Konferansları yapıyor. Erbakan Hoca önceki hafta ilk "İşbirlikçiler ve AKP nin Ekonomik Yıkımı" konferansını İstanbul da verdi. Geçen hafta da Ankara da "Millî Görüş, Ekonomik Kalkınma ve Herkese Refah Nasıl Sağlanacak " konferansında önemli detaylar anlattı.
Bu hafta ESAM Konferansı için tekrar İstanbul da... Gelecek hafta yine Ankara da...
Ne dersiniz; her seçim gibi bu seçim de "Millî Görüş partileri veya Saadet Partisi ve diğerleri" şeklinde geçmiyor mu Bu seçime ayrıca bir de "Erbakan ve diğerleri" faktörü eklendi. Gerçek liderlik işte böyle bir şeydir. Evet, Türkiye uçurumun kenarına getirildi ve bu böyle gitmez!..