İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'deki haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada, Terörsüz Türkiye süreci kapsamında PKK elebaşı Abdullah Öcalan için İmralı’da yeni bir çalışma alanı oluşturulmasını eleştirdi.
Sürecin başından itibaren gündeme getirilen talepleri sıralayan Dervişoğlu, gelinen noktada yeni bir talebin daha ortaya çıktığını ifade etti.
- “HER ADIMDA BİR KAPI AÇILIYOR”
Sürecin başında “umut hakkı” tartışmalarının gündeme getirildiğini hatırlatan Dervişoğlu, ardından Öcalan’ın Meclis’e gelerek konuşmasının, daha sonra statü ve şimdi de yeni bir yer talebinin gündeme taşındığını belirtti.
Dervişoğlu, “Önce ‘umut hakkı’ dediler. Sonra ‘Meclis’e gelsin, konuşsun’ dediler. Sonra ‘statü’ dediler. Şimdi ‘yeni yer’ diyorlar. Her adımda bir kapı açılıyor, her kapıda millete ‘bir şey değişmedi’ deniyor” ifadelerini kullandı.
- “ORTADA BİR PAZARLIK VAR”
Sürecin “Terörsüz Türkiye” adıyla yürütülmesine tepki gösteren Dervişoğlu, gelinen noktada Türkiye’nin terörsüz bir ülke olmadığını belirterek, “Adına ‘Terörsüz Türkiye’ dediler ama ortada terörsüz bir Türkiye yok, terörist başının siyasetin merkezine adım adım taşındığı bir pazarlık var” dedi.
- “ŞEHİTLERİMİZDEN, GAZİLERİMİZDEN BİLİYORUZ”
Terörsüz Türkiye kavramının anlamına ilişkin değerlendirmede bulunan Dervişoğlu, şehit ve gazileri işaret ederek, “Biz Terörsüz Türkiye’nin ne olduğunu şehitlerimizden, gazilerimizden biliyoruz” ifadelerini kullandı.





