Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, bölgeye özgü lezzeti ve coğrafi işaret tesciliyle bilinen Birecik Patlıcanı’nda tarlaya inme heyecanı başladı.

Ağustos ayından kasım ayına kadar devam eden hasat dönemi, ilçe ekonomisinin ve yerel tarımsal üretimin en önemli lokomotiflerinden biri olma özelliğini koruyor.

Birecik’te Bereketli Hasat Başladı Tescilli Patlıcanda 4 Bin 500 Ton Rekolte Bekleniyor!G

- PROTOKOL VE ÇİFTÇİ TARLADA OMUZ OMUZA!

Kırsal Mezra Mahallesi’ndeki patlıcan tarlarında gerçekleştirilen ilk hasat etkinliğine Birecik Kaymakamı Osman Şahin ve Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit katıldı.

Tarım işçileriyle birlikte tarlaya girerek patlıcan toplayan ilçe protokolü, emektar çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.

Hasat esnasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Osman Şahin, Birecik Patlıcanı’nın tescillenmesiyle birlikte ilçe tanıtımının ivme kazandığını ve ürünün marka değerinin arttığını belirtti.

Birecik’te Bereketli Hasat Başladı Tescilli Patlıcanda 4 Bin 500 Ton Rekolte Bekleniyor!

- "BAŞKA BİR YERDE BU LEZZETİ ELDE ETMEK MÜMKÜN DEĞİL!"

Patlıcanın ilçe halkı için kritik bir geçim kaynağı olduğunun altını çizen Kaymakam Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin birçok yerinde Birecik Mezra patlıcanı adıyla satılan patlıcanlar tam olarak bu topraklarda üretiliyor. Başka bir yerde bu lezzeti ve aromayı elde etmek mümkün değil. Birecik patlıcanının coğrafi işaretle tescillenmiş olması, üreticimize ve ilçemize büyük ekonomik getiriler sağlıyor."

Birecik’te Bereketli Hasat Başladı Tescilli Patlıcanda 4 Bin 500 Ton Rekolte Bekleniyor!M

- 880 DEKARLIK ALANDA 4 BİN 500 TON REKOLTE HEDEFİ!

İlçedeki tarımsal üretim potansiyeline dair güncel verileri de paylaşan Şahin, bu yıl Birecik genelinde yaklaşık 880 dekarlık alanda patlıcan ekimi yapıldığını ifade etti.

Sezon boyunca 4 bin 500 ton civarında rekolte beklediklerini vurgulayan Kaymakam Şahin, ürünün tanıtımını taçlandırmak adına önümüzdeki ay ilçe merkezinde kapsamlı bir Patlıcan Festivali düzenlemeyi planladıklarının müjdesini verdi.

Kaynak: Haber Merkezi