İstanbul Valiliği, hafta sonu beklenen şiddetli sağanak yağış nedeniyle 17-18 Ekim 2026 tarihlerinde bazı eğitim faaliyetlerinin ve sınavların yapılmayacağını açıkladı. Karar kapsamında Halk Eğitim Merkezleri, Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM), Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile e-Sınav Merkezlerindeki faaliyetlere iki gün ara verildi.

İstanbul'da hafta sonu için yapılan kuvvetli yağış uyarılarının ardından eğitim ve sınav programlarını ilgilendiren yeni bir karar alındı. İstanbul Valiliği, 16 Ekim 2026 Cuma günü yaptığı açıklamayla 17 Ekim Cumartesi ve 18 Ekim Pazar günlerinde belirli eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar, kent genelindeki dört farklı eğitim ve sınav faaliyetini kapsıyor.

İstanbul'da 17-18 Ekim tarihlerinde hangi eğitimler tatil edildi?

Valiliğin açıklamasına göre hafta sonu boyunca dört ayrı alandaki eğitim ve sınav faaliyetleri gerçekleştirilmeyecek. Karar, İstanbul genelinde geçerli olacak.

Ara verilen faaliyetler şöyle:

  • Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM): Yüz yüze eğitimler yapılmayacak.

  • e-Sınav Merkezleri: Merkezlerde planlanan sınavlar gerçekleştirilmeyecek.

  • Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK): Hafta sonu kurslarına ara verilecek.

  • Halk Eğitim Merkezleri: Yüz yüze eğitim faaliyetleri durdurulacak.

Karar yalnızca 17 ve 18 Ekim 2026 tarihlerindeki faaliyetleri kapsıyor. Valiliğin duyurusunda bu tarihler dışında bir eğitim tatili açıklanmadı.

İstanbul Halk Eğitim Merkezleri hafta sonu açık mı?

İstanbul'daki Halk Eğitim Merkezlerinde 17 Ekim Cumartesi ve 18 Ekim Pazar günleri yüz yüze eğitim yapılmayacak. Böylece hafta sonuna denk gelen kurs programları iki günlük ara kapsamına alındı.

Karar, Halk Eğitim Merkezlerinin düzenlediği yüz yüze kurslara katılan kursiyerleri ve eğitmenleri ilgilendiriyor. Valilik açıklamasında kursların telafi tarihleri veya yeniden düzenlenecek ders programlarına ilişkin ayrıca bir takvim paylaşılmadı.

İstanbul e-Sınavları iptal mi edildi, ertelendi mi?

İstanbul Valiliğinin kararına göre e-Sınav Merkezlerinde 17-18 Ekim tarihlerinde sınav yapılmayacak. Hafta sonu için sınav randevusu bulunan adaylar da bu kararın kapsamına giriyor.

Açıklamada sınavların yeni tarihlerine ilişkin ayrıntı yer almadı. Sınavların yeniden planlanmasına yönelik bilgilendirmelerin ilgili sınav birimleri tarafından yapılması bekleniyor.

BİLSEM ve DYK kursları 17-18 Ekim'de yapılacak mı?

Bilim ve Sanat Merkezlerindeki yüz yüze eğitimler ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları da iki günlük ara kararına dahil edildi. Bu nedenle İstanbul'da hafta sonu planlanan BİLSEM dersleri ve DYK faaliyetleri gerçekleştirilmeyecek.

Karar, özellikle hafta sonları destekleme kurslarına devam eden öğrencileri ilgilendiriyor. BİLSEM öğrencileri için de aynı tarihlerde yüz yüze eğitim düzenlenmeyecek. Valiliğin duyurusunda her iki eğitim faaliyeti için de 17-18 Ekim tarihleri esas alındı.

İstanbul Valiliği eğitim ve sınavlara neden ara verdi?

Kararın gerekçesi, İstanbul genelinde hafta sonu etkili olması beklenen şiddetli yağış olarak açıklandı. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 16 Ekim 2026 tarihli toplantısında hava koşullarına yönelik tedbirleri değerlendirdi.

Toplantının ardından dört eğitim ve sınav faaliyetinin iki gün süreyle durdurulması kararlaştırıldı. Valilik, ara verilen kurumları ve tarihleri kamuoyuyla paylaştı.

İstanbul'da 19 Ekim Pazartesi okullar tatil mi?

16 Ekim tarihli bu karar, 17-18 Ekim Cumartesi ve Pazar günleriyle sınırlı. Valiliğin söz konusu açıklamasında 19 Ekim Pazartesi günü örgün eğitim veren ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar için yeni bir tatil kararı yer almıyor.

Hafta sonu için duyurulan düzenleme, bütün okulların süresiz kapatılması anlamına gelmiyor. Açıklamada yalnızca BİLSEM, DYK, Halk Eğitim Merkezleri ve e-Sınav Merkezlerindeki belirtilen faaliyetler bulunuyor.

Muhabir: Haber Servisi