Yarın okullar tatil mi, 5 Ekim 2026 Pazartesi okul var mı, Adana ve Osmaniye'de okullar tatil edildi mi? Deprem sonrası Ömer Çelik'ten resmi açıklama geldi. Adana ve Osmaniye'deki okullarda hasar var mı, eğitim devam edecek mi, öğrenciler yarın okula gidecek mi? İşte 5 Ekim için son durum.
Adana'nın Saimbeyli ilçesi ile Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 4 Ekim Pazar günü peş peşe meydana gelen depremlerin ardından öğrencilerin ve velilerin gözü 5 Ekim Pazartesi günü okulların durumuna çevrildi. Akşam saatlerine kadar “Adana'da yarın okullar tatil mi?”, “Osmaniye'de okul var mı?” ve “Deprem nedeniyle eğitime ara verilecek mi?” soruları yanıt beklerken konuya ilişkin resmi açıklama geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada Adana ve Osmaniye'deki son durumu paylaştı. Çelik, saha taramalarında iki il açısından herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtirken okullardaki kontroller hakkında da bilgi verdi. Açıklamayla birlikte 5 Ekim Pazartesi günü Adana ve Osmaniye'de eğitimin devam edeceği netleşti.
Adana'da yarın okullar tatil mi?
Adana'da 5 Ekim Pazartesi okullar tatil değil. Depremlerin ardından eğitim öğretime ara verilmesini gerektiren bir durum tespit edilmedi.
Ömer Çelik, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin ekiplerinin sahada olduğunu ve okullardaki durumun kontrol edildiğini söyledi. Yapılan incelemelerde okullarda herhangi bir hasar tespit edilmediğini belirten Çelik, aksi yönde yeni bir uyarı olmadığı sürece eğitimin devam edeceğini açıkladı.
Adana Valisi Mustafa Yavuz da okullarda gerçekleştirilen taramaların tamamlandığını bildirdi. Yavuz, eğitim öğretimi olumsuz etkileyecek bir durum bulunmadığını belirterek 5 Ekim Pazartesi günü okulların normal şekilde açılacağını söyledi.
Osmaniye'de yarın okullar tatil mi?
Osmaniye'de de 5 Ekim Pazartesi günü okulların tatil edilmesine yönelik bir karar bulunmuyor. Sumbas ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelindeki durum yakından takip edildi.
Ömer Çelik'in açıklamasına göre hem Adana hem Osmaniye'de yapılan saha taramalarında ciddi bir olumsuzluk belirlenmedi. Okullara ilişkin kontrollerde de eğitim öğretimin durdurulmasını gerektirecek bir hasar tespit edilmedi.
Bu nedenle mevcut resmi açıklamaya göre Osmaniye'de öğrenciler 5 Ekim Pazartesi günü okula gidecek ve eğitim öğretim devam edecek.
Ömer Çelik'ten okul açıklaması
Depremler sonrasında velilerin beklediği en net açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, okulların durumunun özellikle takip edildiğini belirterek ailelerin çocuklarını okula gönderebileceğini söyledi.
Çelik, yapılan kontrollerde okullarda hasar görülmediğini ifade ederek “Okullar sağlamdır, eğitim öğretim devam edecektir” dedi. Ailelerin çocuklarını okula gönderebileceklerini belirten Çelik, saha taramalarının ise kesintisiz biçimde sürdürüleceğini bildirdi.
Bu açıklamayla birlikte deprem sonrasında gündeme gelen “Adana ve Osmaniye'de okullar tatil edilecek mi?” sorusu da yanıt bulmuş oldu.
Adana'daki okullarda hasar var mı?
Adana'da depremlerin hemen ardından ekipler hem kent merkezinde hem de ilçelerde saha çalışmalarına başladı. Eğitim kurumları da kontrol edilen yapılar arasında yer aldı.
Adana Valisi Mustafa Yavuz, okullardaki taramaların tamamlandığını ve eğitim öğretimi engelleyecek herhangi bir sorun bulunmadığını açıkladı. Vali Yavuz ayrıca özellikle Feke ve Saimbeyli'de AFAD ekiplerinin gece boyunca hazır tutulacağını bildirdi.
Ömer Çelik de şu ana kadar alınan bilgiler doğrultusunda okullarda hasar olmadığını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinin ekiplerinin sahadaki kontrollerini sürdürdüğünü ifade etti.
Adana ve Osmaniye depreminde son durum
4 Ekim Pazar günü bölgede kısa aralıklarla meydana gelen depremler Adana ve Osmaniye'nin yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4,8 ve 4,9 büyüklüğünde iki deprem kaydedilirken Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Ömer Çelik'in akşam saatlerindeki açıklamasına göre yapılan ilk taramalarda can kaybı veya ciddi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Ekiplerin saha çalışmalarının devam edeceği, depremden psikolojik olarak etkilenen vatandaşlar için de destek sağlandığı bildirildi.
Çelik ayrıca sosyal medyada eski depremlere veya farklı bölgelere ait görüntülerin güncelmiş gibi paylaşılabileceğine dikkat çekerek vatandaşların resmi kurumların açıklamalarını takip etmesini istedi.
5 Ekim Pazartesi okul var mı?
Evet. Mevcut resmi açıklamaya göre 5 Ekim 2026 Pazartesi günü Adana ve Osmaniye'de okul var. Depremler nedeniyle iki il genelinde eğitime ara verilmesi kararı alınmadı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2026-2027 eğitim öğretim yılı takviminde de 5 Ekim Pazartesi genel bir tatil günü değil. Birinci dönem 14 Eylül'de başladı ve 22 Ocak 2027'ye kadar devam edecek. İlk ara tatil ise 16-20 Kasım 2026 tarihlerinde yapılacak.
Deprem sonrasında ortaya çıkan olağanüstü durum nedeniyle Adana ve Osmaniye için ayrıca değerlendirme yapılırken, okullardaki kontrollerin ardından eğitimin devam etmesine karar verildi.
Yarın Adana ve Osmaniye'de okul var mı?
4 Ekim akşamı yapılan son resmi açıklamaya göre Adana ve Osmaniye'de yarın okullar açık olacak. Öğrenciler 5 Ekim Pazartesi günü ders başı yapacak.
Adana Valisi Mustafa Yavuz'un açıklaması da bu kararı destekledi. Okullardaki taramaların tamamlandığını söyleyen Yavuz, herhangi bir sorun bulunmadığını ve okulların normal şekilde açılacağını bildirdi. Ömer Çelik ise ailelerin çocuklarını okula gönderebileceğini belirterek eğitim öğretimin devam edeceğini açıkladı.





